Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 08:04

Γλυκά Νερά: Ο δολοφόνος συνεχίζει το θέατρο - Ζήτησε τιμωρία χωρίς προφυλάκιση!

Γράφτηκε από την
Γλυκά Νερά: Ο δολοφόνος συνεχίζει το θέατρο - Ζήτησε τιμωρία χωρίς προφυλάκιση!

«Καταιγισμό» ερωτήσεων δέχθηκε απολογούμενος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος από ανακριτή και εισαγγελέα. Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ είχε υποστηρίξει ότι απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής του.

Ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία, αλλά και να …μην προφυλακιστεί. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επιχείρησε με την χθεσινή του απολογία να φανεί ως ο μετανιωμένος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, ο οποίος είναι έτοιμος να δεχθεί κάθε ποινή για να εξιλεωθεί για το αποτρόπαιο έγκλημά του. Την ίδια ώρα όμως που γινόταν γνωστή η φράση του στον ανακριτή «μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω», είχε υποβάλει έγγραφο υπόμνημα, με το οποίο υποστήριζε πως «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι».

Σε κάθε περίπτωση, κατά την 5ωρη απολογία του ο κατηγορούμενος φαίνεται πως δεν έπεισε ούτε το 12ο τακτικό ανακριτή Παναγιώτη Παναγιώτου, ούτε και τον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, οι οποίοι συμφώνησαν ότι ο 33χρονος πιλότος έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος. Το «σφυροκόπημα» ερωτήσεων των δύο λειτουργών της Δικαιοσύνης αφορούσε στη στιγμή της δολοφονίας, σε εκείνα τα πέντε λεπτά που -κατά τον ίδιο- χρειάστηκαν για να φύγει από τη ζωή η Καρολάιν. Ωστόσο, φαίνεται πως οι περιγραφές δεν ήταν επαρκείς παρά τις επίμονες ερωτήσεις, με τον κατηγορούμενο να επιμένει πως το μόνο που τον απασχολούσε, ήταν ότι η 11 μηνών Λυδία θα έμενε χωρίς γονείς.

«Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις» αναφέρει στο τέλος του υπομνήματος του.

Αναφορικά πάντως, με την ουσία της υπόθεσης στο ολιγοσέλιδο έγγραφό του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες αναφορικά με την ανθρωποκτονία της Καρολάιν, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στο δεύτερο κακούργημα που αφορά στη θανάτωση του σκύλου.

Με το απολογητικό του υπόμνημα, ο 33χρονος πιλότος μπορεί να ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, αλλά την ίδια στιγμή υποστήριξε ότι «έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση», «δείχνοντας» προς την πλευρά της Καρολάιν. «Τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί», «δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο» θα επισημάνει, κάνοντας λόγο για «ψυχολογικές μεταπτώσεις» που οδήγησαν σε «επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου».

Πριν περιγράψει τη γνωριμία του με την Καρολάιν στην Αλόννησο, όπως άλλωστε έχει περιγράψει και προανακριτικά ο κατηγορούμενος, τόνισε στο έγγραφο: «Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα» και εμμένοντας στα όσα έχει πει στις αστυνομικές αρχές κατέληξε: «Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο».

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER