Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 12:30

Κορονοϊός - Άνοιγμα σχολείων: Φόβοι για αύξηση μεταδοτικότητας έως 20 και προβλέψεις για 4.600 κρούσματα τον Οκτώβριο (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός - Άνοιγμα σχολείων: Φόβοι για αύξηση μεταδοτικότητας έως 20 και προβλέψεις για 4.600 κρούσματα τον Οκτώβριο (Βίντεο)

«Περιμένουμε να δούμε αυξητική πορεία τις επόμενες ημέρες με το άνοιγμα των σχολείων» σημείωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος τόνισε ότι από τις 18/9 και μετά θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού λόγω της επιστροφής των πολιτών στα αστικά κέντρα και των μαθητών στα σχολεία.

«Με το άνοιγμα των σχολείων υπολογίζουμε αύξηση μεταδοτικότητας 16-20%»

«Με το άνοιγμα των σχολείων υπολογίζουμε αύξηση μεταδοτικότητας 16-20%. Θα μειωθεί αν πάμε γρήγορα σε εμβολιασμούς παιδιών», ανέφερε. «Θα ήθελα να ήταν πιο αραιές οι τάξεις των παιδιών. Να μοιράζονταν σε άλλες αίθουσες. Σε ένα τμήμα με 17 παιδιά αντί για 25, μειώνεται η μεταδοτικότητα κατά 33%» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι το μέτρο 50% + 1 για το κλείσιμο μιας τάξης είναι υπερβολικό. Ο καθηγητής υπογράμμισε τη σημασία των καθαριστών αέρα, ενώ αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, επεσήμανε ότι στις αρχές Οκτωβρίου ίσως δούμε 4.600 κρούσματα και κορύφωση στα μέσα Οκτωβρίου.

Καπραβέλος: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, περιμένουμε εξάπλωση της διασποράς

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μίλησε για την ανησυχία που υπάρχει λόγω κορωνοϊού και διασωληνωμένων αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων.

«Είμαστε στην 4η φάση της πανδημίας παγκοσμίως με μία πολύ επικίνδυνη μετάλλαξη του ιού. Όμως για πρώτη φορά μπορούμε να ανοίξουμε με αισιοδοξία», σημείωσε μιλώντας στο Open. Ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε πολύ ανησυχητικό τον αριθμό των θανάτων - 700 - 800 το μήνα, ενώ τόνισε ότι και ο αριθμός διασωληνωμένων πιέζει το σύστημα.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, υπογράμμισε ότι υπάρχει ανησυχία γιατί αυτή η παραλλαγή κολλάει και στα παιδιά. «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας - περιμένουμε εξάπλωση της διασποράς. Πρέπει να εφαρμοστούν αυστηρά τα πρωτόκολλα», είπε.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ανέφερε: «Δεν ακούσαμε χθες από τον πρωθυπουργό, κάποια μέτρα ή αναγνώριση για το σύστημα υγείας».

Πηγή: ethnos


NEWSLETTER