Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 13:30

Χατζηδάκης για efood: Αθέμιτη πρακτική η επιστολή στους εργαζόμενους, δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με το νόμο (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Χατζηδάκης για efood: Αθέμιτη πρακτική η επιστολή στους εργαζόμενους, δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με το νόμο (Βίντεο)

Στο εργασιακό νομοσχέδιο αλλά και στον σάλο που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες με το efood εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης τη Δευτέρα (20/9) ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με το efood με το νόμο. Ο νόμος αυτός προστατεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό υπήρχε συγκεκριμένη νομοθεσία και επί Τσίπρα που επέτρεπε είτε να είσαι μισθωτός σε αυτές τις δουλειές είτε να είσαι ελεύθερος συνεργάτης. «Αυτό δεν το αλλάξαμε. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Ισπανία» είπε και πρόσθεσε πως σήμερα θα βγει σχετική ανακοίνωση με το τι ισχύει σε κάθε χώρα.

Μιλώντας για το εν λόγω καθεστώς ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως «υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν να είναι μισθωτοί σε αυτές τις επιχειρήσεις και άλλοι που προτιμούν να είναι ελεύθεροι συνεργάτες».

«Φέραμε μια ρύθμιση με τον εργασιακό νόμο, με την οποία δίνουμε το δικαίωμα στους ελεύθερους συνεργάτες για συνδικαλισμό, υποχρεώνουμε τις εταιρείες να τους καλύπτουν από πλευράς υγείας και ασφάλειας και να τους δίνουν και τον προστατευτικό τους εξοπλισμό. Φέραμε, επίσης, για πρώτη φορά τη διάκριση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, κατοχυρώνοντας πραγματικά τι είναι ο ελεύθερος συνεργάτης και προστατεύοντας τους εργαζόμενους από αθέμιτες πρακτικές εταιρειών» σημείωσε αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το εργασιακό.

«Πρόκειται, λοιπόν, για μια αθέμιτη πρακτική του efood» επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Η οικονομία είναι σε φάση ισχυρής ανάπτυξης» δήλωσε αναφερόμενος στους μισθούς.

«Στην επόμενη απόφαση της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό θα υπάρχει αντανάκλαση της ανάπτυξης και θα δοθεί ένα κοινωνικό μέρισμα στους εργαζόμενους» σημείωσε κλείνοντας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER