Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 08:06

Επίθεση με βιτριόλι: Στην τελική ευθεία η δίκη – Σήμερα η εισαγγελική πρόταση

Γράφτηκε από την

 


Η πρόταση του Εισαγγελέα θεωρείται κρίσιμη καθώς από αυτή θα καθοριστούν οι κινήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι καθώς σήμερα, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναφορικά με την κατηγορία που θα βαρύνει την καθ ομολογία δράστιδα Έφη Κακαραντζούλα.

Η Κακαραντζούλα ομολόγησε την πράξη της κατά την απολογία της στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, αν και όπως ισχυρίστηκε, δεν έχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η πρόταση του Εισαγγελέα θεωρείται κρίσιμη καθώς από αυτή θα καθοριστούν οι κινήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης οι οποίοι θα ακολουθήσουν με τις αγορεύσεις τους.
Τον τελευταίο λόγο σε κάθε περίπτωση, τον έχουν δικαστές και ένορκοι που μετά την εισαγγελική πρόταση θα λάβουν και τις αποφάσεις τους.

 

Δικηγόρος Ιωάννας: Ζει από θαύμα – Άδικη οποιαδήποτε απόφαση πλην της απόπειρας ανθρωποκτονίας
«Δεν έχει μείνει σε κάποιον αμφιβολία ότι η Ιωάννα ζει από θαύμα. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην της απόπειρας ανθρωποκτονίας θα είναι άδικη. Ευελπιστώ ότι το δικαστήριο θα επιβάλλει την ποινή που αρμόζει στην δράστιδα, κυρίως διότι έτσι θα δημιουργηθεί νομολογία» δήλωσε χτες ο δικηγόρος της Ιωάννας μιλώντας στην ΕΡΤ. «Στη μοναδική τέτοια περίπτωση στη Βρετανία το δικαστήριο αποφάσισε ότι επρόκειτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας» σημείωσε. «Με την απόφαση αυτή που θα βγει θα πρέπει να αποφευχθούν τυχόν μιμητές. Ελπίζω ότι θα αντιμετωπιστεί στη σωστή της διάσταση» τόνισε ο δικηγόρος και εξήγησε ότι σε 4 ή 6 χρόνια η δράστις θα είναι ελεύθερη βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου είτε η κατηγορούμενη καταδικαστεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είτε για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
«Η Ιωάννα γνωρίζει κυριολεκτικά ότι ζει από θαύμα. Περιμένει μια ποινή που θα μπορέσει να της επιτρέψει, με λιγότερο άγχος, να αντιμετωπίσει τα ισόβια τα δικά της» κατέληξε ο Νίκος Αλεξανδρής.

 

ΑΠΕ