Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 16:00

Από το Αφγανιστάν στη Θεσσαλονίκη 119 μετανάστες - Ανάμεσά τους πρώην υπουργός

Γράφτηκε από την
Από το Αφγανιστάν στη Θεσσαλονίκη 119 μετανάστες - Ανάμεσά τους πρώην υπουργός

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», έφτασαν χθες, Δευτέρα (22/11) 119 αφγανοί μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Καμπούλ με ειδική πτήση charter.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ανάμεσα στους επιβαίνοντες είναι μεταξύ άλλων, πρώην υπουργός του Αφγανιστάν, δικαστές, επιφανείς δικηγόροι, γυναίκες ακτιβίστριες, δημοσιογράφοι αλλά και απλοί πολίτες, με τις οικογένειες τους, των οποίων η ζωή κινδύνευε από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας προς το Αφγανιστάν, μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν, η χώρα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το υπουργείο, έχει προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε 700 ακόμα Αφγανούς (συνολικά 819), οι οποίοι διαμένουν προσωρινά στην Ελλάδα, μέχρι να μετεγκατασταθούν σε τρίτες χώρες, κατόπιν διακρατικών συμφωνιών.

«Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες για την νόμιμη εγκατάσταση προσφύγων. Δεν παύει, όμως να εφαρμόζει μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και να είναι αμείλικτη απέναντι στα κυκλώματα λαθροδιακινητών και την παράνομη μετανάστευση», αναφέρει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους μετανάστες υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Ιωάννης Σφυράκης.


NEWSLETTER