Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 12:15

Θωμαΐδης: Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί, το ίδιο και το ιικό φορτίο στα λύματα (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας εμφανίζεται ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης ο οποίος τονίζει πως «η κατάσταση έχει ελεχθεί και οι δείκτες είναι καλοί, εξαίρεση αυτόν για τους διασωληνωμένους».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Θωμαΐδης τόνισε «εδώ και δύο εβδομάδες τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί. Το ίδιο και το ιικό φορτίο στα λύματα. Ωστόσο, στην Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένει υψηλό. Η κατάσταση έχει ελεγχθεί και ο ρυθμός αναπαραγωγής είναι γύρω στο 1 και η θετικότητα είναι 1,2-1,5. Είναι καλοί οι δείκτες, ενώ αυξάνει και ο ρυθμός εμβολιασμού».

Αναφερόμενος στους διασωληνωμένους και στους θανάτους ο Νίκος Θωμαΐδης επεσήμανε ότι εκεί ο δείκτης είναι ανησυχητικός. «Θέλει έναν μήνα μετά τη μείωση των κρουσμάτων για να υποχωρήσει» διαμήνυσε.

«Η μεγάλη εικόνα λέει ότι έχουμε έναν ρυθμό αύξησης των απωλειών, ο οποίος βαίνει μειούμενος. Δεν έχει την τάση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα. Φαίνεται ότι πάμε σε έναν κυλιόμενο μέσο όρο εβδομάδας που θα είναι γύρω στο 90-95 και κάποιες μέρες ίσως δούμε και 100» δήλωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας.

«Να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους»

Εστιάζοντας στους ανεμβολίαστους πολίτες της χώρας ο Νίκος Θωμαΐδης τόνισε πως «ίσως θα έπρεπε να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα για όσους διαμένουν σε ”κόκκινες” περιοχές».

Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί τονίζοντας ότι η τρίτη δόση παρέχει σημαντική προστασία μέσα σε μια εβδομάδα από τη χορήγησή της.

Κλείνοντας ο καθηγητής σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι τα μέτρα λειτουργούν και ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα με κάποιους περιορισμούς μεν, πολύ καλύτερα όμως από πέρυσι.