Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 14:56

Παραδοσιακό τραγούδι από μαθητές της Ηλείας σε εκπομπή του πρωθυπουργού της Ινδίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Παραδοσιακό τραγούδι από μαθητές της Ηλείας σε εκπομπή του πρωθυπουργού της Ινδίας (βίντεο)

Μια υπέροχη ερμηνεία του εθνικού τραγουδιού της Ινδίας «Vande Mataram» από μαθητές της Β' Δημοτικού και Α' Λυκείου Πύργου στην Ηλείας παρουσίασε ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντα Μόντι στο ραδιοφωνικό του πρόγραμμα.

Το Mann Ki Baat (Εσωτερικές Σκέψεις) είναι ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται από τον πρωθυπουργό Μόντι και απευθύνεται στο λαό της Ινδίας. Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας έκανε και σχετική ανάρτηση για την εκδήλωση και στο λογαριασμό του στο twitter, την οποία έκανε retweet και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η Ελλάδα επενδύει ιδιαιτέρως στις σχέσεις της με την Ινδία, στον άξονα που ενώνει την Ανατολική Μεσόγειο με τον Κόλπο και τον Ινδικό. Η Ινδία είναι χώρα με ιδιαίτερη σημασία λόγω του μεγάλου πληθυσμού της και της στρατηγικής της θέσης, ενώ σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ (Subrahmanyam Jaishankar) είχε επισκεφθεί την Αθήνα για διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στην πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα μετά από 18 χρόνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER