Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 09:03

Καιρός: «Καλοκαίρι» τη Δευτέρα του Πάσχα και μέχρι την Τετάρτη (βίντεο)

Συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες το μίνι καλοκαίρι που ξεκίνησε την Κυριακή του Πάσχα. Για σήμερα Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Οπως αναφέρει το reader.gr τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Η ορατότητα στα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες όπου είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς και στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη αναμένονται μπόρες

Αναλύοντας τον καιρό των επόμενων ημερών ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος προέβλεψε σχετικά: Τη Δευτέρα του Πάσχα, διατηρούνται οι καλές θερμοκρασίες και ίσως δούμε τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 27 βαθμούς. Ίσως δούμε σκόνη από την Αφρική χωρίς όμως λασποβροχή, απλώς θα δούμε λίγο άσπρο χρώμα στον ουρανό, με κάποιες αραιές νεφώσεις. Και την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Την Τρίτη καθαρίζει και πάλι ο καιρός με καλές θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Από την Πέμπτη και μετά, η μόνη αλλαγή που θα δούμε θα είναι μια αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα ως επί το πλείστον, με κάποιες μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες. Αυτές ίσως τις δούμε στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Γενικά όμως ο καιρός όλες αυτές τις ημέρες μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα, θα είναι ανοιξιάτικος, με θερμοκρασίες κοντά στους 25 βαθμούς Κελσίου».