Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 21:01

Επιχείρηση "σκούπα" της Αστυνομίας στην Ομόνοια

Γράφτηκε από την
Επιχείρηση "σκούπα" της Αστυνομίας στην Ομόνοια

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, ναρκωτικών και προϊόντων παραεμπορίου. Συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας, στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, για την πάταξη της παραβατικότητας, στην οποία συμμετέχουν 130 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Η κυρίως στόχευση της επιχείρησης όπως και τις προηγούμενες ημέρες αφορά στον έλεγχο και εντοπισμό μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, στην πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών και του παραεμπορίου και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

"Σκούπα" και στη Θεσσαλονίκη

Ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα και σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει εκπονήσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την αστυνόμευση του Νομού, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διεξήγαγαν ταυτόχρονες στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις, σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις, σε περιοχές του κέντρου της πόλης, των Δήμων Κορδελιού – Ευόσμου, Θερμαϊκού, Θέρμης, Βόλβης, στην ΠΑΘΕ, ΠΕΟ Θεσσαλονίκης - Βέροιας.

Στις επιχειρήσεις, όπου συμμετείχαν 111 αστυνομικοί και 35 οχήματα: Ελέγχθηκαν 814 άτομα και 549 οχήματα. Προσήχθησαν 35 άτομα και συνελήφθησαν εννέα εξ’ αυτών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών, λαθρεμπόριο, άσκηση παράνομου υπαίθριου εμπορίου και εκκρεμή καταδικαστική απόφαση με την οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών. Επίσης, βεβαιώθηκαν 324 παραβάσεις και ακινητοποιήθηκαν 10 οχήματα.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER