Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 19:50

Φωτιά στην Εύβοια: Διπλό πύρινο μέτωπο στην Ιστιαία

Γράφτηκε από την
Φωτιά στην Εύβοια: Διπλό πύρινο μέτωπο στην Ιστιαία

 

Διπλό πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει το απόγευμα της Δευτέρας (23/5) στην Ιστιαία στην Εύβοια - Οπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν τρία αεροσκάφη και μεταβαίνουν 43 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 οχήματα

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύο διαφορετικές εστίες δασικής έκτασης, στην ευρύτερη περιοχή της Λιχάδας, στην Ιστιαία Ευβοίας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του ΠΣ, στην περιοχή επιχειρούν τρία αεροσκάφη και μεταβαίνουν 43 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 2 ακόμα αεροσκάφη.


Η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή και οι εστίες βρίσκονται σε δύσβατα σημεία τα οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες. Ήδη στην περιοχή υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να φτάσουν μέχρι τις εστίες, ωστόσο όμως ενισχύονται, καθώς πρόκειται για δυσπρόσιτη περιοχή. Την τελευταία ώρα 3 αεροσκάφη κάνουν ρίψεις για να περιορίσουν το μέτωπο ενώ παράλληλα ζητήθηκαν ενισχύσεις και κινητοποιήθηκαν 2 ακόμη αεροσκάφη.

Πηγή: reader

 


NEWSLETTER