Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 21:18

Καταγγελία για έλλειψη νερού και κλιματισμού στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Γράφτηκε από την
Καταγγελία για έλλειψη νερού και κλιματισμού στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησαν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αναφέροντας πως οι περισσότερες πτέρυγες του ιδρύματος έχουν μείνει χωρίς νερό και χωρίς κλιματισμό, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Μάλιστα, την καταγγελία επιβεβαιώνει έμμεσα και ο πρόεδρος των εργαζομένων, υποστηρίζοντας ωστόσο πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με πριν από ένα μήνα.

Ειδικότερα, στην καταγγελία των ειδικευόμενων ψυχιάτρων, η οποία έχει ημερομηνία 1 Ιουλίου 2022, αναφέρεται ότι από το μεσημέρι της 30ής Ιουνίου έχουν μείνει χωρίς υδροδότηση τα περισσότερα τμήματα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες υγιεινής για υγειονομικούς και ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης αδιαφορία από τη διοίκηση, η οποία δεν έχει δώσει συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη και εκφράζουν τη ανησυχία τους για την ασφάλεια των ασθενών.

Οι ειδικευόμενοι κάνουν λόγο για για άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν, αναφέροντας ότι εδώ και χρόνια γίνονται κρούσεις στη Διοίκηση του νοσοκομείου για βελτίωσή τους, χωρίς να έχει επέλθει κάποια αλλαγή.

Σημειώνουν ακόμη ότι αυτό αποτελεί το τελευταίο από μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, καθώς εδώ και καιρό είτε δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός ή δεν λειτουργεί σε τμήματα του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα οι ασθενείς και το προσωπικό να εκτίθενται σε ακραίες συνθήκες, οι οποίες, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για τη κατάσταση της υγείας τους.

«Καλούμαστε να εργαστούμε σε άθλιες συνθήκες, όπως κτήρια που δεν μπορεί κανείς να μας διαβεβαιώσει για την κατασκευαστική ασφάλεια τους, σε δωμάτια που έχουν μούχλα και δεν καθαρίζονται επαρκώς, σε κτήρια που παρουσιάζουν ρωγμές, με παλιά κουφώματα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία εντός των κτηρίων να αγγίζει πολύ υψηλά επίπεδα, που το καλοκαίρι μπορεί να ξεπερνάει και τους 40 βαθμούς» σημειώνουν, «τη στιγμή που το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο από την έναρξη της πανδημίας και έπειτα καλείται να καλύψει τις ανάγκες σε νοσηλεία σχεδόν όλης της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο, με καθημερινές εισαγωγές ασθενών, με αποτέλεσμα οι κλινικές να είναι το μεγαλύτερο διάστημα υπερπλήρεις».

Και προσθέτουν ότι το έργο τους γίνεται εξαιρετικά δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες καθώς «αντί να προσφέρουμε ανησυχούμε για την ασφάλεια των ασθενών, του προσωπικού και τη δικιά μας».

Τι λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων

Θέση για τις καταγγελίες πήρες και ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Μπαλιόζογλου, που μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5».

Παραδέχτηκε πως υπάρχει μεν πρόβλημα, αλλά σε μικρότερη κλίμακα απ' ό,τι ένα μήνα πριν που έγινε και καταγγελία, τότε, από το Σωματείο Εργαζομένων προς τη διοίκηση.

Όπως είπε, τώρα το μοναδικό μέρος το οποίο δεν ψύχεται αρκετά είναι χώρος ο οποίος βρίσκονται μόνο γιατροί.

«Όπως όλα τα νοσοκομεία, έτσι και το δικό μας, έχει κάποια προβλήματα. Στις 7 Ιουνίου κάναμε ένα έγγραφο σαν Σωματείο Εργαζομένων και είχαμε καταγγείλει την διοίκηση του νοσοκομείου για κωλυσιεργία, όσον αφορά την συντήρηση και επισκευή των μονάδων ψύξης. Πλέον έχει περιοριστεί το πρόβλημα, μόνο στο εφημερείο τον γιατρών υπάρχει ένα σώμα που δεν λειτουργεί» είπε ο κ. Μπαλιόζογλου.

Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα σε καμία κλινική που να υπάρχουν τρόφιμοι. Η μοναδική εκρεμότητα είναι στον χώρο που υπάρχουν μόνο γιατροί».

Πηγή: tvxs.gr


NEWSLETTER