Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 20:10

Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Διασώστης της ΕΜΑΚ στο OPEN για τις ειδικές στολές και τους κινδύνους που αντιμετώπισαν

Στην τηλεόραση του OPEN και την Μίνα Καραμήτρου μίλησε διασώστης της ΕΜΑΚ για την ειδική επιχείρηση που έλαβε χώρα στην περιοχή έξω από την Καβάλα όπου συνετρίβη το Σάββατο το αεροσκάφος Antonov.

Ο Πυραγός Μιχάλης Αντιπαρμάκης εξήγησε για ποιον λόγο αποφασίστηκε να εκτελεστεί το αυστηρότερο πρωτόκολλο και αναφέρθηκε στην διαδικασία που ακολουθήθηκε και στους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετώπισε η ομάδα.


«Επιλέξαμε το είδος της στολής το οποίο ήταν απαραίτητο, με αναπνευστικές συσκευές και ειδικό εξοπλισμό και ειδικές στολές. Μπήκαμε στο χώρο αφού διασφαλίσαμε ότι ο διάδρομος είναι ασφαλής και μεταφέραμε τα θύματσα σε ένα ασφαλή χώρο όπου έγινε η απολύμανσή τους. Απολυμάνθηκε το προσωπικό που μπήκε στο σημείο συντριβής και βγήκαν όλοι καθαροί μετά την απολύμανση» είπε ο κ. Αντιπαρμάκης στο OPEN.


Στην συνέχεια, σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το ποιος ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος που είχε να αντιμετωπίσει η ΕΜΑΚ σε αυτή την επιχείρηση ανέφερε πως «ήταν η ποσότητα των πυρομαχικών η οποία υπήρχε μέσα στο αεροσκάφος πριν την συντριβή. Γιατί μετά την συντριβή όπως καταλαβαίνετε κάποια από αυτά εξεράγγησαν. Όμως εμείς επειδή λαμβάνουμε υπόψη την δυσμενέστερη περίπτωση, θεωρούμε ότι υπάρχουν και πυρομαχικά τα οποία δεν εξεράγγησαν».