Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 18:58

Ένα νέο ΚΑΠΗ δημιουργεί ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Γράφτηκε από την
Ένα νέο ΚΑΠΗ δημιουργεί ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

 

Το δικό της Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων θα αποκτήσει η Κάτω Πεύκη, καλύπτοντας έτσι μια σημαντική ανάγκη για την τρίτη ηλικία της περιοχής.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ενέκρινε το σχέδιο και τους όρους της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής κι έτσι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 782.000 ευρώ, μπαίνει στην τελική ευθεία.

Για την κατασκευή του νέου ΚΑΠΗ το υπουργείο Εργασίας έχει παραχωρήσει στον δήμο ακίνητο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ, ενώ με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η κατασκευή έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της περιφέρειας. Το κτίριο είναι συνολικού εμβαδού 400 τμ.

«Η ανέγερση του ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη, που αποτελεί δέσμευσή μας και πάγιο αίτημα των πολιτών, προχωρά. Είναι ένα μεγάλο έργο για την τρίτη ηλικία και γενικότερα για τον δήμο μας», δήλωσε ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και στη συνέχεια τόνισε: «Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Μετά την παραχώρηση του οικοπέδου, εξελίσσεται κανονικά η διαδικασία από εμάς και την Περιφέρεια Αττικής, η οποία χρηματοδοτεί την κατασκευή. Η συνεργασία με τον Γιώργο Πατούλη, τον οποίο επίσης ευχαριστούμε, και τις υπηρεσίες της περιφέρειας, είναι εξαιρετική. Η μεταξύ μας προγραμματική σύμβαση έχει πλέον εγκριθεί από τις Οικονομικές Επιτροπές περιφέρειας και δήμου, ενώ μετά τον έλεγχο νομιμότητας της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία».

Και ο κ. Μαυρίδης κατέληξε: «Με μεθοδικότητα και προγραμματισμό προχωράμε στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου, που απαιτούσε συνεργασία κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου για να υλοποιηθεί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER