Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 19:38

Υποκλοπές: Συνδρομή από τις ΗΠΑ ζητά η ελληνική Δικαιοσύνη (βίντεο)

Αίτημα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν νέα στοιχεία για το παράνομο λογισμικό Predator.

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ προκειμένου να εντοπίσουν νέα στοιχεία για τη δράση του παράνομου λογισμικού Predator στην Ελλάδα και την υποκλοπή πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων, απέστειλαν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς ελπίζουν να λάβουν απαντήσεις γύρω από εταιρείες που εμφανίζονται να έχουν έδρα τις ΗΠΑ και από τις οποίες φέρονται να εστάλησαν τα μηνύματα που «παγίδευσαν» τα κινητά τηλέφωνα. Έτσι υπολογίζουν πως θα ανοίξει ο δρόμος για τον εντοπισμό των αποστολέων των συγκεκριμένων μηνυμάτων.

Στο σχετικό αίτημα, κατά πληροφορίες, αναφέρεται ότι διερευνάται η τέλεση αδικημάτων όπως παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η έκθεση γύρω από τα κατασχεθέντα των εφόδων που πραγματοποιήθηκαν σε γραφεία εταιρειών και σπίτια εμπλεκόμενων προσώπων.

Πηγή: news247.gr