Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 10:16

Χιονίζει σε Βόλο και Πήλιο - Ανοιχτοί οι δρόμοι

Γράφτηκε από την
Χιονίζει σε Βόλο και Πήλιο - Ανοιχτοί οι δρόμοι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει το Πήλιο και την ανατολική Μαγνησία από το πρωί ενώ τις επόμενες ώρες, σύμφωνα και με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται να επηρεάσει και τις Σποράδες.

Στις 9.30 το πρωί άρχισε να πέφτει πυκνό χιόνι και μέσα στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, ενώ ο μηχανισμός της Περιφέρειας και του δήμου έχουν αρχίσει να αποχιονίζουν δρόμους στο Πήλιο και τα βόρεια προάστια της πόλης.

Από τη νύχτα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης στο Πήλιο, δεκάδες μηχανήματα αποχιονίζουν και ρίχνουν αλάτι στον δρόμο Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς, αλλά και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου του Πηλίου όπου παρουσιάζεται πρόβλημα, ώστε να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Στο Πήλιο η χιονόπτωση εντάθηκε από τις 7 το πρωί, όπου πνέουν και σφοδροί άνεμοι και ειδικά στα Χάνια το χιόνι έχει φθάσει τα 10 εκατοστά με το θερμόμετρο να δείχνει -9 βαθμούς.

Το πυκνό χιόνι που πέφτει ακόμη και στην παραλία του Βόλου έχει περιορίσει την ορατότητα και η κίνηση είναι ελάχιστη. Η θερμοκρασία στο κέντρο του Βόλου είναι μόλις στους 2 βαθμούς και πνέουν έντονοι άνεμοι στην περιοχή.

Ο δήμος Βόλου έχει βγάλει στους δρόμους υδροφόρες που εφοδιάζονται με θαλασσινό νερό από το λιμάνι και το ρίχνουν στους κεντρικούς δρόμους και τον Περιφερειακό για να μη παγώσει το οδόστρωμα.

Παράλληλα απαγορεύθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ο απόπλους από το λιμάνι του Βόλου των πλοίων προς τις Σποράδες, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον Παγασητικό και φθάνουν τα 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις και στα νησιά των Σποράδων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER