Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 16:15

Εφυγε από τη ζωή ο πρώην εκδότης της "Ροδιακής", Δημήτρης Τσοπανάκης

Γράφτηκε από την

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Δημήτρης Τσοπανάκης, πρώην εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας "Ροδιακή", ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Ρόδου με έντονη δραστηριότητα στην πολιτική, στον αθλητισμό και σε άλλους τομείς ενώ διετέλεσε εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Ροδιακή» και της εφημερίδας «Γνώμη».

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1956. Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο εξατάξιο Γυμνάσιο το 1974 και φοίτησε στη Σχολή Δημοσιογραφίας Βαρώτση στη Θεσσαλονίκη την διετία 1974-76.

Εργάσθηκε σχεδόν σε όλες τις θέσεις των εφημερίδων «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» (ημερήσια) και «ΓΝΩΜΗ» (εβδομαδιαία).

Παράλληλα ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ επί πολλά χρόνια.

Διετέλεσε μέλος του δ.σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων και της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, καθώς επίσης και πρόεδρος των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου.

Υπήρξε νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος. Ήταν παντρεμένος με την Ελευθερία Χαζηπέτρου με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αλλά και στη "Ροδιακή" από την εφημερίδα "Ελευθερία" και το eleftheriaonline.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΠΕ

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των μελών του ΣΗΠΕ, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Δημήτρη Τσοπανάκη, ο οποίος διετέλεσε εκδότης και διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας ΡΟΔΙΑΚΗ, επίλεκτου μέλους του ΣΗΠΕ.

Ο εκλιπών υπήρξε εκλεκτός συνάδελφος και εξέχον μέλος της οικογένειας του ημερήσιου περιφερειακού τύπου. Η απώλειά του κάνει τον κλάδο μας φτωχότερο!

Στους οικείους του, τους ιδιοκτήτες, εκδότες και εργαζόμενους της ΡΟΔΙΑΚΗΣ εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια".