Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 10:09

Στον Πύργο η κηδεία του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Σιώπα

Στον Πύργο η κηδεία του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Σιώπα

Η φωνή του Πυργιώτη δημοσιογράφου Γιώργου Σιώπα … σιώπησε πρόωρα, οριστικά, χθες σκορπίζοντας την θλίψη σε γνωστούς φίλους και συναδέλφους.

Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και φιλικός στον χώρο του και πολύ καλός στη δουλειά του ασκώντας το ρεπορτάζ και την δημοσιογραφία γενικότερα με σοβαρότητα κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους.

Τα τελευταία χρόνια είχε την επιμέλεια και παρουσίαση της νυχτερινής εκπομπής στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ με τον τίτλο: «ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ» έχοντας ακροατές από όλη την Ελλάδα και πολλούς από την γενέτειρά του τον Πύργο που επικοινωνούσαν και μιλούσαν μαζί του. Ήταν μια αυθεντική ήρεμη συντροφιά για όσους εργάζονταν τη νύχτα για αυτό και είχε γίνει ο αγαπημένος τους μουσικός παραγωγός. Έκανε διαλογική συζήτηση με όλους καλόκαρδα ακούγοντας τα προβλήματα και τις επιθυμίες τους ενώ δεν δίσταζε να μιλήσει ενίοτε και για τους δικούς του προβληματισμούς.

Είχε φιλοξενήσει στις εκπομπές του διαχρονικά στην ΕΡΤ σημαντικά πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής του πολιτισμού του αθλητισμού και πρόσωπα που άφηναν κάθε φορά την δική τους σφραγίδα στην κοινωνία.

Για μικρό χρονικό διάστημα εργάσθηκε και στην ΕΡΤ Πύργου προσφέροντας τις υπηρεσίες του διαμορφώνοντας κυρίως τα δελτία ειδήσεων.

Ο Γιώργος Σιώπας παρά την συνεχή και έντονη παρουσία του στη Δημόσια Ραδιοφωνία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας εξαιτίας των οποίων νοσηλευόταν συχνά πυκνά στο Νοσοκομείο. Αυτή την φορά ωστόσο δεν κατάφερε να βγει νικητής, αφού πέραν των άλλων πριν λίγες μέρες και ενώ νοσηλευόταν κτυπήθηκε και από τον covid -19. Η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη στην Αθήνα και ακολούθως θα κηδευτεί στον Πύργο.

Πηγή: ertnews.gr