Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 17:48

Εισαγγελική έρευνα για τον γερανό της Αστυνομίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Εισαγγελική έρευνα για τον γερανό της Αστυνομίας (βίντεο)

Εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας για τη διενέργεια ποινικής έρευνας μετά τα όσα έγιναν στην οδό Ακαδημίας, την Πέμπτη.

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσε η ανεξέλεγκτη πορεία του γερανού της αστυνομίας χθες, Πέμπτη (17/03), στην οδό Ακαδημίας εν μέσω πολιτών, που έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Ο κ. Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία στην προϊσταμένη της ποινικής δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου να διενεργήσει εισαγγελική στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τον αστυνομικό που οδηγούσε το όχημα. Ερευνώμενα αδικήματα είναι διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτών.

Το όχημα εμφανίζεται να κάνει ελιγμούς και να αναπτύσει ταχύτητα, χτυπώντας μάλιστα κάδους, ενώ στο οδόστρωμα περπατούν πολίτες.

Το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα μετά το τέλος του μεγάλου συλλαλητηρίου για την τραγωδία στα Τέμπη.

Θύελλα αντιδράσεων και οργή των πολιτών

Μέσα σε λίγη μόλις ώρα από τη δημοσίευση του βίντεο, το περιστατικό έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στα social media, με τους πολίτες να εκφράζουν την αγανάκτησή τους με τις πρακτικές της αστυνομίας.

Κάτι τέτοιο φυσικά πυροδοτήθηκε και από δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο από τις διαδηλώσεις, που δείχνει τις δυνάμεις των ΜΑΤ να διαλύουν την ειρηνική πορεία με χημικά.

Σχολιάζοντας το παραπάνω βίντεο, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "κατάρρευση του Κυριάκου Μητσοτάκη", κάτι που τον καθιστά "πιο επικίνδυνο για τους πολίτες".

Έρευνα για το περιστατικό με τον γερανό ζήτησε ο Θεοδωρικάκος

Μετά τη δημοσίευση του βίντεο και την κατακραυγή των πολιτών που ακολούθησε, ο Τάκης Θεοδωρικάκος -κατά την πάγια τακτική- ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για το τι συνέβη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο γερανός κατευθυνόταν στην Ακαδημίας προς το σημείο που είχε δεχτεί επίθεση με βαριοπούλες το όχημα της Όλγας Γεροβασίλη, ενώ ο οδηγός του οχήματος φέρεται να ήταν αστυνομικός.

Από την πλευρά της, η κ. Γεροβασίλη διαψεύδει πως ο γερανός σχετιζόταν με τη δική της υπόθεση. "Ουδέποτε το προσωρινώς σταθμευμένο όχημα ασφαλείας μου ακινητοποιήθηκε αλλά αποχώρησε από το σημείο αυτοκινούμενο και μάλιστα νωρίτερα" αναφέρει, κάνοντας λόγο για κινήσεις πανικού της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της κ. Γεροβασίλη:

"Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τη δημοσίευση βίντεο με τη δολοφονική επίθεση γερανοφόρου οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., νωρίτερα σήμερα επί της οδού Ακαδημίας, κατά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, φέρεται να διατάχθηκε έρευνα από τη ΓΑΔΑ.

Ωστόσο, «αστυνομικές πηγές» διακινούν την παντελώς ψευδή πληροφορία ότι δήθεν το εν λόγω γερανοφόρο όχημα κινούνταν επί της Ακαδημίας για να ανασύρει το υπηρεσιακό όχημα συνοδείας-ασφαλείας που μου είχε χορηγηθεί και το οποίο δέχτηκε σήμερα επίθεση με θραύση κρυστάλλων.

Ουδέν ψευδέστερο.

Ουδέποτε το προσωρινώς σταθμευμένο όχημα ασφαλείας μου ακινητοποιήθηκε αλλά μάλιστα αποχώρησε από το σημείο αυτοκινούμενο και μάλιστα νωρίτερα! Από πότε για ένα τζάμι χρειάζεται γερανός;

Οι εν λόγω «διαρροές», οι οποίες ήδη αναπαράχθηκαν σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας μόνο τυχαίες δεν είναι. Συνιστούν, όμως, κινήσεις πανικού της Κυβέρνησης που προσπαθεί να συσχετίσει τα ασύνδετα και για ακόμη μια φορά να αποσείσει τις ευθύνες της.

Αποτελούν δε απόδειξη ότι ακόμη κι αυτή η έρευνα που φέρεται να διατάχθηκε δεν πρόκειται να ρίξει φως στη δολοφονική επίθεση του γερανοφόρου οχήματος αλλά είναι εντελώς προσχηματική, για τη συγκάλυψη του γεγονότος.

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος για μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο. Τους κατανοούμε, όμως, γιατί ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται".

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER