Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 11:37

Ηράκλειο: Φρικτός θάνατος 92χρονης σε γηροκομείο - Ηπιε καθαριστικό αντί για νερό

Γράφτηκε από την
Ηράκλειο: Φρικτός θάνατος 92χρονης σε γηροκομείο - Ηπιε καθαριστικό αντί για νερό

Η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί έρευνα προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως υπό ποιες συνθήκες η 92χρονη τρόφιμος του γηροκομείου στο Ηράκλειο ήπιε καθαριστικό αντί για νερό.

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου ο θάνατος μιας 92χρονης σε γηροκομείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην αστυνομία στενό συγγενικό πρόσωπο της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας, την περασμένη Δευτέρα, αντί για νερό η 92χρονη κατανάλωσε καθαριστικό υγρό με συνέπεια αλλά νιώσει έντονη αδιαθεσία. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.
Μεταξύ άλλων στην καταγγελία αναφέρεται ότι στην πρωινή φαρμακοδοσία που γίνεται στους τρόφιμους αντί για νερό δόθηκε στη γυναίκα το καθαριστικό υγρό το οποίο ήταν μέσα σε μπουκάλι που έφερε ετικέτα νερού.

Η καταγγελία έγινε την Τρίτη στην Αστυνομία η οποία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις: Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ο 53χρονος ιδιοκτήτης του γηροκομείου, η 28χρονη προσωρινά υπεύθυνη αλλά και η 23χρονη νοσηλεύτρια η οποία φέρεται να έδωσε στην 92χρονη το μπουκάλι με το καθαριστικό υγρό. Διενεργείται αστυνομική έρευνα προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως υπό ποιες συνθήκες η άτυχη τρόφιμος ήπιε το καθαριστικό, ενώ κατασχέθηκαν οι κάμερες ασφαλείας του γηροκομείου. Όπως προκύπτει από την προανάκριση η 92χρονη είχε άνοια.

Οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης αλλά και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει σαφή εικόνα για τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένους.

Από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και στο πλαίσιο της προανάκρισης λαμβάνονται καταθέσεις.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER