Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 15:30

Ενδοοικογενειακή βία: «Τσουνάμι» οι καταγγελίες από θύματα (Βίντεο)

Ενδοοικογενειακή βία: «Τσουνάμι» οι καταγγελίες από θύματα (Βίντεο)

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία, καθώς μέσα σε 7 ημέρες έγιναν 488 καταγγελίες και 278 συλλήψεις για περιστατικά κακοποίησης.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» λέγοντας πως γίνονται σχεδόν 500 καταγγελίες κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα.

«Υπάρχουν διάφορες ηλικίας, στην πλειοψηφία τους είναι νέες κοπέλες. Οι δράστες συνήθως δεν αποδέχονται τις κατηγορίες και πάντα υπάρχει μία δικαιολογία από τη μεριά τους. Μετά τη σύλληψη οδηγείται στον εισαγγελέα και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Υπάρχουν πάνω από 127 δομές για κακοποιημένες γυναίκες σε όλη τη χώρα. Στην ενδοοικογενειακή βία δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος οικογένειας και δεν σχετίζεται με το οικονομικό επίπεδο της οικογένειας. Η πλειοψηφία των κακοποιημένων γυναικών που έρχονται ζητούν να πάνε σε δομή. Πλέον, έχει αλλάξει και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε εμείς τα περιστατικά. Ακόμα και εάν δεν θέλει η γυναίκα να φύγει από το περιβάλλον του σπιτιού της, προσπαθούμε να την πείσουμε να φύγει».

Αναφερόμενη στη δολοφονία της Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και στο γεγονός πως ο σκοπός ήταν εν ενεργεία αστυνομικός ενώ έδινε το παρών σε άλλο αστυνομικό τμήμα, η Κωνσταντίνα Δημογλίδου είπε:

«Δυστυχώς, ο νόμος του έδινε το δικαίωμα να παραμένει στην Ελληνική Αστυνομία αλλά είναι σε διαδικασία απόταξης τώρα».