Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 14:41

Ελεύθερος ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας με όρο να μην πλησιάζει τη σύζυγό του (βίντεο)

Ελεύθερος ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας με όρο να μην πλησιάζει τη σύζυγό του (βίντεο)

Ελεύθερος αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Απολογήθηκε για τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, της απαγόρευσης να την προσεγγίζει και της υποχρέωσης να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Κατά πληροφορίες, ανακρίτρια και εισαγγελέας στάθμισαν δυο βασικά στοιχεία. Πρώτον η στάση του θύματος, η οποία υποστήριξε πως δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο προηγούμενο. Δεύτερον η θέση της πρώην συζύγου του Γ. Λύτρα, η οποία κατάθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει καταθέσει πως στο πλαίσιο της δίκης που είχε λάβει χώρα μετά από δική της μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δικηγόρου πριν χρόνια, η ίδια ανακάλεσε βάζοντας τέλος στη διαμάχη.

Ο Απόστολος Λύτρας, αφού αφέθηκε ελεύθερος, προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως είναι μετανιωμένος για την πράξη του. «Ομολόγησα την πράξη μου και πραγματικά ζητώ συγνώμη από τη σύζυγό, που υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου.

Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό και δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος. Θα κοιτάξω να βρω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ και να ζητήσω βοήθεια.

Έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου. Και η πράξη που έγινε είναι αδιανόητη και για εμένα και για εκείνη.

θα αναζητήσω τις αιτίες που έφτασα σε αυτό το σημείο δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μη βρεθεί κάνεις άλλο σε τέτοια κατάσταση. Ζητάω συγνώμη από τη Σοφία και τις κόρες μου και από όλο τον κόσμο».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής (16/06), όταν το ζευγάρι πήγε σε ιδιωτική κλινική των Αμπελοκήπων, με την 37χρονη, που είναι επίσης δικηγόρος, να έχει υποστεί κακώσεις, για τις οποίες τόσο ο σύζυγός της όσο και εκείνη ισχυρίστηκαν ότι προκλήθηκαν από πτώση στις σκάλες.

Ο γιατρός, ωστόσο, δεν πείστηκε από αυτή την εξήγηση, καθώς διαπίστωσε πως τα τραύματά της ήταν συμβατά με ξυλοδαρμό και ειδοποίησε τις Αρχές.

Το ζευγάρι μετά από αυτή την εξέλιξη οδηγήθηκε από αστυνομικούς στο γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, όπου και εκεί ισχυρίστηκαν αμφότεροι ότι ο τραυματισμός της ήταν αποτέλεσμα πτώσης από σκάλες.

Στο Αστυνομικό Τμήμα παραδόθηκε γνωμάτευση του νοσοκομείου και ελήφθη κατάθεση από τον γιατρό για το περιεχόμενο των οποίων ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε να σχηματισθεί κανονικά δικογραφία σε βάρος του δικηγόρου, να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιόν του.

Κατόπιν της σύλληψής του και αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, έδωσε παραγγελία στον πρόεδρο του πειθαρχικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, να προχωρήσει σε προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση κατά του δικηγόρου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο γνωστός δικηγόρος κατείχε με νόμιμη άδεια δύο όπλα, τα οποία και κατασχέθηκαν από τις Αρχές, όπως είθισται σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Μάλιστα, σε βάρος του συγκεκριμένου ποινικολόγου είχε υποβληθεί και το 2017 μήνυση για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην τότε σύζυγό του, στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων για την οποία είχε απαλλαγεί.

Σημειώνεται πως ο 52χρονος πολύ γνωστός ποινικολόγος, έχει αναλάβει πλήθος υποθέσεων οι οποίες έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα.

Δέχτηκε το panic button η σύζυγός του

Παρότι τόσο ο 52χρονος δικηγόρος όσο και η σύζυγός του, ενώπιον των Αρχών ισχυρίστηκαν ότι η 37χρονη, χτύπησε όταν έπεσε από τις σκάλες, ενώπιον των αστυνομικών όταν την ρώτησαν, στην ιδιωτική κλινική που νοσηλεύεται, αν θέλει να της τοποθετήσουν την εφαρμογή panic button στο κινητό της, εκείνη το δέχτηκε.

Ο γιατρός που την εξέτασε και εξαιτίας της νέας νομοθεσίας προστατεύεται από τυχόν κακόβουλες αγωγές και μηνύσεις σε βάρος του, ανέφερε μεταξύ άλλων πως όταν έμειναν μόνοι και την ρώτησε ευθέως αν την χτύπησε ο σύζυγός της αφού τα τραύματά της στο σώμα το κεφάλι και το πρόσωπο ήταν συμβατά μόνο με ξυλοδαρμό, εκείνη δεν απάντησε λεκτικά αλλά έγνεψε καταφατικά το κεφάλι της.

Πηγή: news247.gr