Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 13:20

Αμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής: Πρόλαβαν τις πυρκαγιές σε Πεταλίδι και Αριστοδήμειο

Αμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής: Πρόλαβαν τις πυρκαγιές σε Πεταλίδι και Αριστοδήμειο

 

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες στο Πεταλίδι και στο Αριστοδήμειο, δίπλα στο ποτάμι της Μαυροζούμαινας (Πύρνακα).

Η πρώτη που εκδηλώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι, στην περιοχή του νεκροταφείου Πεταλιδίου, έκαψε 22 στρέμματα με ελιές, κυπαρίσσια και πουρνάρια.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 29 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 10 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 4 αεροσκάφη (2 Πεζετέλ και 2 τράκτορες) και 1 ελικόπτερο Ερικσον. Στην προσπάθεια συμμετείχαν και πυροσβεστικά αυτοκίνητα του Δήμου Μεσσήνης.

Η δεύτερη που εκδηλώθηκε περίπου στις 2.40 το μεσημέρι, σε αγροτική έκταση του Αριστοδημείου, δίπλα στη Μαυροζούμαινα και στον δρόμο προς το χωριό, έκαψε 12 στρέμματα με ελιές. Αμεση ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και οχημάτων από τους Δήμους Καλαμάτας (αρχικά η πληροφορία ήταν πως η φωτιά έπιασε στο Πλατύ) και Μεσσήνης, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχείρησαν 23 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 7 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 4 αεροσκάφη (2 Πεζετέλ και 2 τράκτορες). Ακόμα, στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν και μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Και στις 2 πυρκαγιές τον συντονισμό των προσπαθειών κατάσβεσης είχε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας - πύραρχος Θανάσης Κατσαφάδος. Στο Αριστοδήμειο βρέθηκαν ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτης Παπανικολάου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας Παντελής Δρούγας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος τις Κοινότητας Αριστοδημείου Δημήτρης Φιλιόπουλος.

Στις πυρκαγιές αυτές, όπως και στην πρόσφατη μεγάλη στο Νεοχώρι Ιθώμης, αναφέρθηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άμεση επέμβαση και τον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς και ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βάγια για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της συνδρομής των εναέριων μέσων. Ακόμα, ανέφερε ότι σε 1,5 μήνα εκδηλώθηκαν 10 πυρκαγιές, επισημαίνοντας πως “πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση”.

Γ.Σ.