Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 12:20

Παναγιώτης Ρήγας: Η ΝΔ δεν έχει ολοκληρώσει τα συμβόλαιά της με τη διαπλοκή

Γράφτηκε από την

"Η Νέα Δημοκρατία κρατάει αυτή την πολιτική στάση, την εγκληματική, για την κοινωνία και για τα εθνικά θέματα γιατί δεν έχει ολοκληρώσει τα συμβόλαια, τα οποία είχε αναλάβει μέσα από τη στήριξη την οποία δεχόταν από το σύστημα της διαπλοκής της οικονομικής ελίτ και των ΜΜΕ" τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Ερωτηθείς για πρόσφατες δηλώσεις του ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πίσω από όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, ο κ. Ρήγας διευκρίνισε: "Παντού το όνομά του είναι μέσα. Ήταν με τον 'Κήρυκα Χανίων', ήταν με τη Siemens, είναι τώρα με τη Novartis και τη σχέση του με τα e-mail με τον κ. Φρουζή -και δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. Άρα, λοιπόν, ό,τι σκάνδαλο υπάρχει που διαμορφώθηκε την προηγούμενη περίοδο, μέσα έχει και το όνομα του κ. Μητσοτάκη. Εγώ δεν λέω αν έχει την προσωπική εμπλοκή, αυτή θα φανεί μέσα από τον δρόμο της Δικαιοσύνης, όμως πώς είναι δυνατόν να είναι πάντα μέσα;".

Για τη χθεσινή βεβήλωση του μνημείου του εβραϊκού νεκροταφείου στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, ο κ. Ρήγας δήλωσε: "Προφανώς είναι καταδικαστέες αυτές οι ενέργειες αλλά εγώ θέλω να επισημάνω ότι εξελίσσονται τέτοιες ενέργειες πάνω σε μνημεία, όπως είναι το εβραϊκό μνημείο, και θεωρώ ότι έχει τεράστια ευθύνη η ΝΔ για τον εξής λόγο, ότι με τη ρητορεία της την εθνικιστική αυτή την περίοδο και με ακροδεξιές οπτικές που αντιμετωπίζει τα πράγματα, με αυτό τον τρόπο καλύπτει την ιδεολογική αντίληψη των ακροδεξιών και της Χρυσής Αυγής. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, θέλει ιδιαίτερη προσοχή για το πολιτικό σύστημα της χώρας και δεν συμβάλλει η Νέα Δημοκρατία με τη σημερινή της στάση".