Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 14:00

ΝΔ για το δημοσίευμα του BBC: Να ξεκαθαρίσει ο Τσίπρας ότι δεν υπάρχει ζήτημα «εθνικής μακεδονικής μειονότητας»

Γράφτηκε από την
ΝΔ για το δημοσίευμα του BBC: Να ξεκαθαρίσει ο Τσίπρας ότι δεν υπάρχει ζήτημα «εθνικής μακεδονικής μειονότητας»

Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει άμεσα και κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται ζήτημα «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, μετά το εκτενές προκλητικό ρεπορτάζ του BBC.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ήδη κάποιοι έχουν φροντίσει με αναρτήσεις τους, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μέλη της “Εθνικής Μακεδονικής Μειονότητας”, να πανηγυρίζουν για τη Συμφωνία την οποία εσείς υπογράψατε. Σήμερα το έκαναν. Εκεί μας οδηγεί η πολιτική σας κ. Τσίπρα. Θα τα βρούμε μπροστά μας αυτά τα προβλήματα σε βάθος χρόνου», είχε πει τότε ο κ. Μητσοτάκης και η απάντηση του πρωθυπουργού, θυμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, ήταν πως η ΝΔ υποθάλπει τον εθνικισμό.

«Το BBC σήμερα με εκτενές άρθρο του υιοθετεί τον ανήκουστο ισχυρισμό ότι “στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μια καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα”. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν το δημοσίευμα επικαλείται την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή», επισημαίνει η ΝΔ.

«Η ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις βλαπτικές συνέπειες της για τη χώρα μας, ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER