Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 15:01

Αλ. Χαρίτσης: H κυβέρνηση παίζει μικροκομματικά παιχνίδια σε βάρος της ομογένειας

Γράφτηκε από την
Αλ. Χαρίτσης: H κυβέρνηση παίζει μικροκομματικά παιχνίδια σε βάρος της ομογένειας

«Η τουρκική επίθεση εναντίον των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία συνιστά δραματική εξέλιξη», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ο κ. Χαρίτσης καταδίκασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ την εισβολή, είπε πως πρέπει να αναληφθούν διπλωματικές πρωτοβουλίες από τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα και σημείωσε ότι πρόκειται για εισβολή που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, υπονομεύει τις προσπάθειες για ειρήνευση και δεν οδηγεί στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη μείωση των προσφυγικών ροών, αλλά σε νέα κύματα προσφύγων, και πιθανώς στην επανενεργοποίηση του ISIS.

Για την ψήφο των αποδήμων δήλωσε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε με σοβαρούς όρους ξανά τη συζήτηση και έχει καταθέσει επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση, ενώ «η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ακόμη ολοκληρωμένη πρόταση που να ρυθμίζει το θέμα στην ολότητά του. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση λύση, η οποία θα αλλοιώνει τη βούληση των Ελλήνων πολιτών ή θα οδηγεί σε πολιτειακές ακροβασίες».

Όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι: «δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης και να εξαρτάται από τους εκάστοτε συσχετισμούς στο ελληνικό Κοινοβούλιο», συμπληρώνοντας ότι με ψήφους 151 βουλευτών δεν μπορεί να διασφαλιστεί το κεντρικό ζητούμενο του υπερκομματικού ρόλου του ΠτΔ.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis και τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, είπε ότι η ΝΔ είχε απώλειες και σχολίασε: «Φάνηκε ότι κάποιοι βουλευτές της ΝΔ ενοχλήθηκαν με τη γραμμή που ακολούθησε η κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από την Κοινοβουλευτική της Ομάδα. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε να λύσει τα εσωτερικά της ζητήματα και δεν είχε καν την ευθιξία να έρθει στη Βουλή για να υποστηρίξει την ενέργεια αυτή, εξού και η εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων», επισήμανε.

Ο κ. Χαρίστης υπογράμμισε ότι η υπόθεση Novartis εξακολουθεί να βρίσκεται υπό διερεύνηση, «παρόλο που η ΝΔ προσπαθεί να μας κάνει να το ξεχάσουμε» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών για να αναδείξει τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου, όπως οφείλουμε στον ελληνικό λαό».


NEWSLETTER