Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 17:45

Γεωργιάδης: Είμαστε χώρα πρότυπο στη διαχείριση της πανδημίας

Γράφτηκε από την
Γεωργιάδης: Είμαστε χώρα πρότυπο στη διαχείριση της πανδημίας

Είμαστε χώρα πρότυπο, ως προς την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας με στοιχεία, στον κ. Τσίπρα, για την εξέλιξη της πανδημίας στις χώρες της ΕΕ.

Σημείωσε ακόμα ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι, σεβόμενοι τους κόπους, τις θυσίες, τα χρήματά του, την οργή του ακόμα, η χώρα μας στέκεται όρθια», αναφέρει το ΑΠΕ.

Αυτή δεν είναι μια επιτυχία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι συλλογική εθνική επιτυχία που ο κ. Τσίπρας, όσο και να θέλει, δεν θα μπορέσει να ακυρώσει την προσπάθεια του ελληνικού λαού, είπε επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης και σχολίασε ότι εξέθεσαν τον Αλέξη Τσίπρα οι συνεργάτες του διότι δεν τον ενημέρωσαν ότι είναι πλέον δυνατό να συνταγογραφούνται τα τεστ για τον κορονοϊό.

Κριτική για στάση Τσίπρα στο θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ιδίως όμως επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διότι δεν είχε καμία κουβέντα να πει για «το πιο μεγάλο λάθος του», δηλαδή τη στάση που είχε τηρήσει στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, «μια πρόταση που στόχο έχει να διασώσει την τουριστική περίοδο» για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας, είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, έλεγε ότι ήταν γελοία η πρόταση αυτή, και τώρα που η πρόταση Μητσοτάκη έχει γίνει επίσημη θέση της ΕΕ, δεν είχε καμία κουβέντα να πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αυτά βλέπει ο ελληνικός λαός και φεύγει μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Για παράταση στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε όμως και στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον Αλέξη Τσίπρα για την τροπολογία που δίνεται παράταση στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Ο κ. Τσίπρας φοβερά δάκρυα έχυσε, να μας πει γιατί δεν προχωρούμε στις κατεδαφίσεις, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Πέντε χρόνια κυβερνήσατε. Για ποιο λόγο, αφού τόσο σας στενοχωρεί ο ένας χρόνος παράταση, δεν προχωρήσατε; Σας καλώ να πείτε αν επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις αύριο. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην περάσει αυτή η τροπολογία και να πάνε οι μπουλντόζες να γκρεμίσουν αύριο το πρωί. Πάμε σε παράταση ενός έτους διότι λόγω πανδημίας δεν προλαβαίνουν πολλοί να νομιμοποιήσουν ή να ρυθμίσουν εκκρεμότητες που έχουν. Αν μας πείτε ότι θέλετε αύριο να γκρεμιστούν, θα επανεξετάσω τη στάση μου», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Δεν μπορούσε να μιλήσει για τον Κουφοντίνα, άρχισε να μιλάει για την κ. Νικολάου»

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες και τα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Τσίπρας για τις απευθείας αναθέσεις της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρατήρησε ότι ο κ. Τσίπρας, ξόδεψε 15 λεπτά να μιλήσει για δήθεν σκάνδαλα της κ. Νικολάου, «αλλά η λέξη Κουφοντίνας και απεργία πείνας δεν βγήκε από τα άλαλα χείλη του. Έβλεπε τον κ. Δρίτσα που καθόταν πίσω του και σκεφτόταν ότι δεν ήταν καλή στιγμή να αναφέρει στην αίθουσα το ζήτημα του Κουφοντίνα». Και επειδή, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, δεν μπορούσε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για τον Κουφοντίνα άρχισε να μιλάει για την κ. Νικολάου γιατί ακόμη και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει καταλάβει τη ζημία που παθαίνει από την αναφανδόν υποστήριξη ενός άδικου αιτήματος ενός καταδικασθέντα δολοφόνου τρομοκράτη.

«Η ελληνική κοινωνία έχει καταλάβει τι ρόλο παίζουν αυτοί που κατεβάζουν τον κόσμο στους δρόμους, κρατώντας πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», ή που φωνάζουν συνθήματα, όταν οι αντάρτες θα μπουν στην Αθήνα, τότε η Πλατεία Συντάγματος θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα. Γι΄αυτό δεν είπε καν τη λέξη του Κουφοντίνα ο Τσίπρας εδώ σήμερα και χτύπαγε τη Νικολάου!», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε:

«Έψαξε ο κ. Τσίπρας όλο το δημόσιο να βρει απευθείας αναθέσεις, αν υπήρχε οτιδήποτε μεμπτό θα πήγαινε στην εθνική αρχή διαφάνειας ή στον εισαγγελέα. Αυτά είναι για εντυπώσεις. Αλλά για εμάς δεν είπε κουβέντα. Γιατί; Γιατί ξέρει με ποιους να τα βάζει, ο κ. Τσίπρας», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «η έξοδος από την πανδημία είναι κοντά. Έχουμε όλοι κουραστεί αλλά είμαστε ένα βήμα πριν από το τέλος αυτού του εφιάλτη». Σημείωσε επίσης ότι αυτή η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις περιπτώσεις εμβολιασμού κατά παραβίαση της σειράς εμβολιασμού.


NEWSLETTER