Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 17:55

Γαϊτάνης: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τους πολίτες σε πορείες (Βίντεο)

Γαϊτάνης: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τους πολίτες σε πορείες (Βίντεο)

Να σταματήσει να καλεί τον κόσμο σε πορείες εν μέσω πανδημίας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης. «Αυξάνεται η διάδοση των κρουσμάτων στις διαδηλώσεις» είπε στο MEGA χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να λέει το κόμμα ότι δεν ενισχύθηκε το ΕΣΥ.

Σχετικά με το ζήτημα της διασποράς του ιού στις διαδηλώσεις ο κ. Γαϊτάνης τόνισε πως μόνο το Φεβρουάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ προσκάλεσε τους πολίτες σε πάνω από 150 διαδηλώσεις. Επισήμανε πως ο επιστήμονας που έκανε τη σχετική μελέτη ανέφερε σε συνέντευξη του πως ειδικά σε περιοχές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Αττική, η διάδοση των κρουσμάτων αυξάνεται μέσω των διαδηλώσεων.

Αναφορικά με την υγειονομική κατάσταση ο κ. Γαϊτάνης τόνισε πως δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις μακράς διάρκειας. Εξήγησε πως αναμένεται να αξιολογηθούν από την αρμόδια επιτροπή των επιστημόνων τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και δεδομένης της υγειονομικής εικόνας θα αναζητηθούν λύσεις για το αν υπάρχουν περιορισμοί που μπορούν να αρθούν. Σημείωσε ακόμη πως επιθυμία της κυβέρνησης θα ήταν να ανοίξουν όλα άμεσα, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Γιαννούλης: Επίταξη κλινών και προσωπικού, όχι χάδια, αγκαλιές και συζητήσεις

«Πότε θα κάνει η κυβέρνηση αυτό που πρέπει» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, για την επίταξη του ιδιωτικού συστήματος υγείας. «Επίταξη κλινών και προσωπικού. Όχι χάδια, αγκαλιές και συζητήσεις. Ούτε τα παρακάλια και τα κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς, δημιουργούν πικρία στους ήρωες του νοσοκομειακού συστήματος υγείας» πρόσθεσε.

Ακόμα, τόνισε την ανάγκη για έλεγχος στις εργασίες και στα ΜΜΜ που κατά τον ίδιο αποτελούν τις κύριες εστίας διασποράς του ιού. Στο ερώτημα εάν συγκεντρώσεις συντείνουν στην διασπορά απάντησε ότι «οι συγκεντρώσεις δεν είναι ότι καλύτερο».

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης υπογράμμισε πως αν η κυβέρνηση προβεί σε χαλάρωση των μέτρων με τόσα κρούσματα και διασωληνωμένους «είτε άλλαξε η προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και μετρά το πολιτικό κόστος ή τα μέτρα που πήραν είναι αναποτελεσματικά. Δεν είναι επίταξη όταν οι ιδιωτικές κλινικές θα παίρνουν ήπια περιστατικά και οι άλλες μη covid» σχολίασε για το θέμα των επιτάξεων.