Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 08:16

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχές Ιουλίου η Συνδιάσκεψη που θα έχει χαρακτήρα... μίνι Συνεδρίου

Γράφτηκε από την

Οι αποφάσεις για τον χρόνο του τακτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ληφθούν ενδεχομένως τον Σεπτέμβριο


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του κόμματος από την έναρξη της πανδημίας και τους περιορισμούς που αυτή επέβαλε.

«Μίνι» συνέδριο
Ως εκ τούτου η πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα στο τριήμερο 2-4 Ιουλίου αποκτά ιδιαίτερο πολιτικό χαρακτήρα καθώς σε αυτήν θα επικυρωθεί ουσιαστικά και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που εκπονήθηκε από ομάδα με επικεφαλής τον Γιώργο Σταθάκη.

Σημειωτέον πως οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού οδήγησαν σε επ’ αόριστον αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το οποίο είχε προγραμματιστεί αρχικώς για το Μάιο του 2020, μετατέθηκε για το Φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, όμως στη συνέχεια επιβλήθηκε καθολικό lockdown. Ως εκ τούτου η Προγραμματική Συνδιάσκεψη θα προσλάβει εκ των πραγμάτων τον χαρακτήρα ενός μίνι προγραμματικού συνεδρίου.

Οι αποφάσεις για τον χρόνο του τακτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ληφθούν ενδεχομένως τον Σεπτέμβριο, ίσως μετά την ΔΕΘ κι υπό την προϋπόθεση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Στο συνέδριο θα γίνει άλλωστε και η ανάδειξη νέων οργάνων και η εκλογή προέδρου.

Αναφορικά με την προγραμματική συνδιάσκεψη του Ιουλίου σ’ αυτήν θα συμμετάσχουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τα νεοκλεγμένα μέλη των νομαρχιακών οργανώσεων όλης της χώρας, περίπου 1800 άτομα στο σύνολο. Οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, εκτιμάται ωστόσο ότι ένα κομμάτι της θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης παρουσία των κεντρικών στελεχών και όλων όσοι βρίσκονται στην Αττική κι ενδεχομένως τα περιφερειακά στελέχη να συμμετάσχουν με τη μέθοδο της τεχνολογίας και μέσω διαδικτυακών παρεμβάσεων.

Στην προγραμματική Συνδιάσκεψη του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει για μία ακόμη φορά πως η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη αρχίσει και να καλέσει τα στελέχη να βρίσκονται σε αφύπνιση διότι οι κοινωνικές συγκρούσεις που προκαλούν οι κυβερνητικές επιλογές μπορεί να δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις.

Στο μεταξύ η Κουμουνδούρου προετοιμάζει την εκδήλωση για την παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τα εργασιακά με κατεύθυνση που κινείται στον αντίποδα του εργασιακού Χατζηδάκη που ψηφίστηκε προ ημερών από την κυβερνητική πλειοψηφία των 158 στη Βουλή.

Πηγή: ethnos.gr