Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 12:30

Κεραμέως: Καλώ εκπαιδευτικούς, φοιτητές και παιδιά άνω των 15 ετών να εμβολιαστούν (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κεραμέως: Καλώ εκπαιδευτικούς, φοιτητές και παιδιά άνω των 15 ετών να εμβολιαστούν (Βίντεο)

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές άνω των 15 ετών να εμβολιαστούν απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

Όπως τόνισε, «από την αρχή υπήρξε άμεση ανταπόκριση των εκπαιδευτικών για εμβολιασμό, ωστόσο τα ποσοστά είναι χαμηλά και θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει εμβολιαστεί το 70%, ενώ είναι μεγαλύτερο το ποσοστό στις άλλες βαθμίδες».

Πρόσθεσε επίσης ότι προτεραιότητα για τη νέα σχολική χρονιά θα είναι η δια ζώσης εκπαίδευση ενώ ερωτηθείς για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών το μέλος της κυβέρνησης είπε ότι «αναμένονται εισηγήσεις των ειδικών» και πως «όλες οι διαδικασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύντομα θα αποσαφηνιστεί το θέμα».

Όσον αφορά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η υπουργός σημείωσε πως «γίνεται μια πρωτοφανής και χυδαία εργαλειοποίηση των υποψηφίων από την αξιωματική αντιπολίτευση που λέει ότι ”κόβονται”. Όταν έχεις κάποιες εκατοντάδες υποψηφίων που έχουν γράψει καλύτερα από σένα, είναι λογικό να μην έχεις όλες τις επιλογές που θα ήθελες. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά μας να έχουν επιλογές. Να τηρούνται οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και να ανέβει το κύρος των σπουδών». Παράλληλα σημείωσε ότι από τον Σεπτέμβριο ξαναμπαίνει στα σχολεία ο επαγγελματικός προσανατολισμός.


NEWSLETTER