Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 14:15

Μητσοτάκης - Μακρόν: Προς ανακοίνωση αμυντικής συμφωνίας για προμήθεια φρεγατών Belhara και κορβετών

Γράφτηκε από την

Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες για σύσφιξη των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, με φόντο τις προκλήσεις της Τουρκίας που πληθαίνουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο τετ α τετ που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν το βράδυ της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου. Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στο OPEN αναμένεται να υπογραφεί μια «στρατηγική συνεργασία» Ελλάδας – Γαλλίας, που θα περιλαμβάνει εκτός από φρεγάτες και αμυντική συνεργασία.

Έρχονται φρεγάτες και κορβέτες από τη Γαλλία

Εξάλλου, πληροφορίες που μετέδωσε το «Ανοιχτό Κανάλι», στο Παρίσι θα μεταβούν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος. Κατά τις ίδιες πηγές Αθήνα και Παρίσι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία που θα αφορά προμήθεια νέων πλοίων για το στόλο του Πολεμικού Ναυτικού, μετά την αναθεωρημένη γαλλική πρόταση. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για τρεις υπερσύγχρονες φρεγάτες τύπου Belh@ara και τρεις κορβέτες Go Wind.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δεν διέψευσε τις εν λόγω πληροφορίες υποστηρόιζοντας σιβυλλικά: «Κάντε λίγη υπομονή».

Πηγή: ethnos