Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 17:40

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας μαζί με τον Τσακαλώτο φορολόγησαν ό,τι πετούσε, κολυμπούσε και ανέπνεε

Γράφτηκε από την
Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας μαζί με τον Τσακαλώτο φορολόγησαν ό,τι πετούσε, κολυμπούσε και ανέπνεε

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά εναντίον του ΑλέξηΤσίπρα και του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης που είχε καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ανατιμήσεις στην αγορά.

Όπως τόνισε το μέλος της κυβέρνησης, την περίοδο 2015 – 2019 υπήρξε μια φορο-λαίλαπα. Ο κ. Τσίπρας τόλμησε και είπε προ ημερών στη ΔΕΘ το αμίμητο.

Μας κάλεσε να μειώσουμε τους φόρους. Ποιος; Ο μεγαλύτερος φορομπήχτης πολιτικός. Τόλμησε να πει σε εμάς να μειώσουμε τους φόρους. Το είπε σε εμάς που μειώνουμε τους φόρους ενώ εκείνος είχε φορολογήσει ότι κολυμπούσε, ότι πετούσε και ότι ανέπνεε» είπε χαρακτηριστικά για αν προσθέσει «Οι ξένοι σας ζητούσαν ένα και εσείς παίρνατε δύο. Γδάρατε τους μικρομεσαίους, γδάρατε τον κόσμο στους φόρους και έρχεστε και μας λέτε εσείς οι γδάρτες να μειώσουμε τους φόρους. Βάζατε φόρο στο σουβλάκι 13% αλλά αν είχε αλάτι 23%. Δεν έχει εφευρεθεί άλλος πιο ψεύτης στον πλανήτη από τον Τσίπρα. Υποδείξεις από εσάς που γδάρατε τον κόσμο δεν δεχόμαστε. Σας πονάνε οι αλήθειες αλλά αν μπορεί ένας από εσάς να αμφισβητήσει τους φόρους. Ντροπή σας έχετε μούτρα και μιλάτε».

Όσον αφορά τις τρέχουσες ανατιμήσεις, το μέλος της κυβέρνησης επεσήμανε πως είναι παροδικές και έκανε λόγο για φαινόμενο το οποίο μας έρχεται από το εξωτερικό. Κάλεσε δε τις επιχειρήσεις να μην προβούν σε αυξήσεις τιμών λόγω αύξησης των τιμών των πρώτων υλών. «Μετά τα Χριστούγεννα θα επέλθει ισορροπία, οι τιμές θα πέσουν και τότε θα χάσετε πελάτες» όπως είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER