Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 11:59

Γεννηματά στο OPEN: Αν δεν είχε δημιουργηθεί το ΚΙΝΑΛ, σήμερα δεν θα υπήρχε ΠΑΣΟΚ

Γράφτηκε από την
Γεννηματά στο OPEN: Αν δεν είχε δημιουργηθεί το ΚΙΝΑΛ, σήμερα δεν θα υπήρχε ΠΑΣΟΚ


Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε στο OPEN για τις επερχόμενες εσωτερικές εκλογές του κόμματος - Απάντησε στον Ανδρέα Λοβέρδο και ξεκαθάρισε ότι συνεργασία με άλλο κόμμα θα γίνουν μόνο εάν το ΚΙΝΑΛ λάβει εντολή - προχώρησε σε σημαντικές καταγγελίες για τη ΔΕΗ


Για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ μίλησε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN σημειώνοντας ότι «αν το 2015 δεν είχε δημιουργηθεί το ΚΙΝΑΛ, σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπήρχε» και τονίζοντας ότι είναι η μόνη που έχει αποδεδειγμένα ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος το οποίο παρέλαβε σε «παρακμή». Εκτός από τις εσωτερικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, η κυρία Γεννηματά μίλησε για την υπόθεση της ΔΕΗ, κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση και καταγγέλλοντας «εσωτερική πληροφόρηση» και “παιχνίδια” με τη μετοχή της Επιχείρησης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αμυντική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας και την αγορά των φρεγατών θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα.

 

Το 2015 παρέλαβα μία παράταξη σε παρακμή
Απαντώντας στην κριτική του συνυποψήφιού για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου ότι «το κόμμα απέτυχε» και πως εκείνη δεν του έδωσε τον παλμό που είχε υποσχεθεί και ότι ΚΙΝΑΛ πρέπει να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ προκειμένου να πρωταγωνιστήσει ξανά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας η κυρία Γεννηματά απάντησε: «Το ΚΙΝΑΛ δημιουργήθηκε από τη βάση της δημοκρατικής παράταξης και αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, επομένως από αυτή την άποψη έχει πετύχει».

«Όταν ανέλαβα το ΠΑΣΟΚ το 2015 παρέλαβα μία παράταξη η οποία ήταν σε παρακμή και βαθιά διχασμένη, με ποσοστά που άφηναν το κόμμα έξω από τη Βουλή. Όλο αυτό το διάστημα κατάφερα να ενώσω τις προοδευτικές δυνάμεις με διαρκείς πολιτικές πρωτοβουλίες. Σήμερα έχουμε μεγάλη ανανέωση, πολύ σημαντικές προγραμματικες επεξεργασίες και ένα σύγχρονο αφήγημα για τη χώρα», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Είμαστε έτοιμοι, απέναντι σε αυτή τη βαθιά συντηρητική κυβέρνηση για να πρωταγωνιστήσουμε στις πολιτικές εξελίξεις. Τώρα είναι η ώρα για εμάς», πρόσθεσε.

Για το αν πιστεύει ότι η νίκη της θα είναι από τον πρώτο γύρο δήλωσε. «Είναι πολλοί οι υποψήφιοι και θα είναι δύσκολο να πάρει κάποιος πάνω από το 50%, οπότε αναμένεται δεύτερος γύρος».


Αν δεν είχαμε φτιάξει το ΚΙΝΑΛ δεν θα υπήρχε το ΠΑΣΟΚ
Για το θέμα της ονομασίας του ΠΑΣΟΚ , η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι ακούγονται πολλά και ξεκαθάρισε τη θέση της: «Πήρα τότε τη γενναία απόφαση και το πολιτικό κόστος για να κάνουμε αυτή την υπέρβαση. Υπήρχαν πολλοί και σημαντικοί λόγοι. Εάν δεν το είχαμε δημιουργήσει το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν θα υπήρχε και θα ήταν εκτός Βουλής. Θα είχε καταρρεύσει, υπερχρεωμένο υπό το βάρος των συκοφαντιών που δεχόταν» σημείωσε. «Όποιος θέλει να μιλήσει για το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έρθει να με βρει στην Χαριλάου Τρικούπη, εγώ δεν έφυγα ποτέ από εκεί» ανέφερε με νόημα.

Για τις σχέσεις της με τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και τους άλλους συνηποψήφιους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ η κυρία Γεννηματά σημείωσε «Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Είμαι άνθρωπος της ενότητας και του διαλόγου» αλλά ζήτησε να «μείνει ο λαϊκισμός έξω από τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ». «Είμαι η μόνη που επί της ουσίας αύξησε τα ποσοστά της παράταξης τα τελευταία δύσκολα πολιτικά χρόνια» τόνισε.

Συνεργασίες μόνο εάν λάβουμε εμείς εντολή
Για το αν η πόρτα της είναι ανοιχτή και όσον αφορά στα άλλα κόμματα, για κάποιο ενδεχόμενο συνεργασίας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε ότι «έχουμε ομόφωνα αποφασίσει αυτόνομη πορεία. Εμείς συζητάμε για συνεργασίες μόνο στον βαθμό που θα πάρουμε την διαχείριση της δικής μας εντολής και μπορούμε να επιβάλλουμε τη δική μας πολιτική». Σε ερώτημα για το τι θα κάνει εάν δεν κερδίσει εκ νέου την προεδρία του κόμματος η ίδια ξεκαθάρισε «ότι πιστεύει ξεκάθαρα στη νίκη», όμως πρόσθεσε ότι «στο αίμα μου κυλά το ΠΑΣΟΚ και αυτό θα πρέπει να το ερωτηθούν οι άλλοι συνυποψήφιοι».

Γεννηματά για ΔΕΗ: Επίθεση στην κυβέρνηση - Καταγγελία για παιχνίδια με τη μετοχή της και «εσωτερική πληροφόρηση»
Για την ΔΕΗ ζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση αναφορικά με τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η ΑΜΚ, δηλαδή την ίδια ώρα που τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τις αυξήσεις των τιμών ενέργειας, «τα οποία η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει». Επίσης, σημείωσε ότι είναι αντιφατικό να γίνεται πώληση αυτού του ποσοστού της ΔΕΗ την ώρα που η κυβέρνηση στηρίζεται στον ρόλο της Επιχείρησης για να αντιμετωπίσει στην αισχροκέρδεια και τις ανατιμήσεις στο ρεύμα.


Παράλληλα επεσήμανε ότι πριν από λίγες ημέρες πωλήθηκε το 49% του ΔΕΔΔΗΕ και η κυβέρνηση πανηγυρίζε διότι το 1,3 δισ. θα κατευθύνονταν για επενδύσεις στη ΔΕΗ. Επομένως, υπήρχαν χρήματα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ΔΕΗ. «Ποια ήταν η ανάγκη που ξαφνικά προέκυψε και σε ποιους θα κατευθυνθεί αυτό το 17% της ΔΕΗ;» διερωτήθηκε και προέβλεψε ότι «άν πάει σε 1-2 "παίκτες" της ενέργειας σύντομα θα αλλάξει και το management της ΔΕΗ, όπως έγινε και με τα ΕΛΠΕ».

Επιπλέον κατήγγειλε ότι υπήρξαν «παιχνίδια με τη μετοχή της ΔΕΗ» τις τελευταίες ημέρες από «κερδοσκοπικά funds» που είχαν εμπλακεί και στην υπόθεση της Πειραιώς. «Δύο μέρες πριν την αιφνιδιαστική απόφαση για την ΑΜΚ της Επιχείρησης υπήρξαν 400 πράξεις για παράγωγα της ΔΕΗ, ενώ το προηγούμενο διάστημα αυτές ήταν μηδενικές» σημείωσε και στη συνέχεια έκανε λόγο για «εσωτερική πληροφόρηση».

Για τον σεισμό στην Κρήτη
Για τον σεισμό στην Κρήτη δήλωσε την συμπαράστασή της στην οικογένεια του 65χρονου που έχασε τη ζωή του και πρόσθεσε ότι ο βουλευτής της παράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, είναι δίπλα στους πληγέντες από την πρώτη στιγμή και πως η ίδια επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη και θα βρεθεί στο Αρκαλοχώρι την Τετάρτη ώστε να συμβάλλει στην βοήθεια των πολιτών και να πιέσει την κυβέρνηση για να πάρει γρήγορα τα κατάλληλα μέτρα για την ανακούφιση και την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας Γαλλίας και τις φρεγάτες Bellhara
Αναφορικά με την αμυντική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας και την αγορα των φρεγατών τύπου Bellhara η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Είμαστε πάντα υπέρ της ενδυνάμωσης της αμυντικής συμμαχίας για τη Γαλλία». Ωστόσο, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα: «Το 2020 ο πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε ότι οι φρεγάτες ήταν πολύ ακριβές και έπρεπε να πάρουμε τα Rafale. Σήμερα βλέπουμε μία διαφορετική επιλογή κόντρα σε ότι μας είχε πει. Θα πρέπει να μας ενημερώσει ο πρωθυπουργός για αυτό».

Για τους ανεμβολίαστους
Τέλος η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση για το υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων στη χώρα μας: «Έχουμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεμβολίαστων στην Ευρώπη και πολύ υψηλά ποσοστά θανάτων το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι όλοι αυτοί οι αρνητές. Υπάρχουν άνθρωποι που απλά ζητούν απαντήσεις και μέχρι στιγμής δεν τις έχουν πάρει. Βεβαίως υπάρχει ατομική ευθύνη αλλά και οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες» υπογράμμισε.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER