Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 14:24

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πολύ μεγάλη προσέλευση στις κάλπες - Ανοιχτό ενδεχόμενο παράτασης σε εκλογικά τμήματα (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του ΚΙΝΑΛ για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η ψηφοφορία εξελίσσεται ομαλά, δεν υπάρχουν δηλαδή τεχνικά ζητήματα, ενώ την ίδια στιγμή προκύπτει αυξημένη συμμετοχή σε σχέση τουλάχιστον με το 2017.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 4 χρόνια στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ είχαν προσέλθει να ψηφίσουν περίπου 220.000 πολίτες με το πήχη, κατά τους αρμόδιους, να έχει ανέβει για αυτή τη εκλογική «μάχη» στους 250 με 300.000 πολίτες. Μέχρι νωρίς το μεσημέρι είχαν ψηφίσει παραπάνω από 120.000 πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα οι κάλπες να παραμείνουν ανοιχτές και μετά τις 7 όταν και ήταν αποφασισμένο να πέσει η αυλαία. Αυτό θα εξαρτηθεί από την προσέλευση που θα υπάρχει εκείνη τη στιγμή, καθώς στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να ψηφίσουν όλοι όσοι θα προσέλθουν.

Ψήφισαν οι υποψήφιοι - Τα μηνύματά τους

Στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης βρέθηκε λίγο μετά τις 08:00 ο Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να ψηφίσει. Σε δήλωσή του, ο κ. Λοβέρδος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες. «Να ξεπεράσουμε τις 212.000 που προσήλθαν στις κομματικές κάλπες το 2017», είπε. Επεσήμανε πως «ήρθε η ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά».

Στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων ψήφισε λίγο πριν τις 9 το πρωί ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Ο κ. Χρηστίδης προσήλθε μαζί με την κόρη και τη σύζυγό του στις κάλπες και μάλιστα προσπάθησε να ρίξει τον φάκελο με την βοήθεια της μικρής.

«Είμαι πολύ ευδιάθετος. Είναι μια ημέρα δημοκρατίας, είναι μια μέρα που ο ήλιος λάμπει, είναι μια μέρα που πρέπει να θυμόμαστε την Φώφη Γεννηματά χωρίς την οποία δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ. Ξημερώνει μια ημέρα αισιοδοξίας και δύναμης», δήλωσε.

Πηγή: ethnos