Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 12:45

Κικίλιας: Το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα αναβιώνει 0 Μειώσαμε τον ΦΠΑ για να είμαστε ανταγωνιστικοί (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κικίλιας: Το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα αναβιώνει 0 Μειώσαμε τον ΦΠΑ για να είμαστε ανταγωνιστικοί (Βίντεο)

Την αισιοδοξία του αναφορικά με την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας εκφράζει ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας κάνοντας λόγο για αναβίωση του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα μετά από δύο προηγούμενα δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός τουρισμού τόνισε «χαίρομαι που βλέπω και ακούω ότι τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες και είναι το μυστικό της επιτυχίας μας τα τελευταία δύο χρόνια. Γι΄αυτό και οι επισκέπτες ήρθαν ακόμα και το 2020 εν μέσω κορονοϊού, χωρίς εμβόλιο τότε, κάτι που κατεγράφη στα εντυπωσιακά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ».

«Ο βασικός στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και της στήριξης και των χειμερινών προορισμών θα ευοδωθεί φέτος» είπε.

«Αναμένεται μεγαλύτερη κινητικότητα. Αυτό απαιτεί αυξημένη φροντίδα και προσοχή, αλλά οι επαγγελματίες του χώρου το τονίζουν από μόνοι τους» υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την ανησυχία για τα επιδημιολογικά δεδομένα και το πώς αυτά επηρεάζουν την κινητικότητα στον τουρισμό.

Κλείνοντας υπερθεμάτισε με αφορμή και την απόφαση του Ecofin για επιστροφή, από το 2025, σε εκπτώσεις έως 30% του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, σημειώνοντας ότι αυτό θα συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα, κάνοντας λόγο για «προστιθέμενη αξία» στο τουριστικό προϊόν.


NEWSLETTER