Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 13:49

Οικονόμου: "Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει γιατί έχει μπερδευτεί και νομίζει ότι προτείνεται για κάποιο είδους βραβείο ο κ. Παπαγγελόπουλο"

Γράφτηκε από την
Οικονόμου: "Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει γιατί έχει μπερδευτεί και νομίζει ότι προτείνεται για κάποιο είδους βραβείο ο κ. Παπαγγελόπουλο"

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει γιατί έχει μπερδευτεί και νομίζει ότι προτείνεται για κάποιο είδους βραβείο ο κ. Παπαγγελόπουλος. Δεν προτείνεται για κάποιο είδους βραβείο. Παραπέμπεται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και υπεύθυνος για θέματα θεσμών και διαφάνειας για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και για απόπειρα στησίματος παραδικαστικού» τόνισε σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Οι υποθέσεις είναι στο ειδικό δικαστήριο. Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να ολοκληρώσει την έρευνα της και τις διαδικασίες που έχει να κάνει και εκεί θα τοποθετηθούμε» σημείωσε και πρόσθεσε: «Τι ξέρουμε μέχρι τώρα; Ξέρουμε ότι ένα κεφάλαιο αφορά στην απαλλαγή, στην ουσία, εννέα μέχρι στιγμής από τα δέκα πρόσωπα, που είχαν στοχοποιηθεί με μια συγκεκριμένη εργαλειοθήκη εκείνης της περιόδου. Ξέρουμε ότι η δικαιοσύνη που απάλλαξε, αρχειοθέτησε τις υποθέσεις των εννέα από τα δέκα πρόσωπα, ήρθε και παρέπεμψε, όσους παρέπεμψε, μη υιοθετώντας στο σύνολο της την πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού. Αυτό έγινε, διότι έτσι έκρινε η δικαιοσύνη. Έγινε, επίσης, διότι σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπήρχε κάποιος που θα διανοούταν ποτέ να σηκώσει το τηλέφωνο και να πει στον οποιοδήποτε δικαστικό λειτουργό «πρόσεξε τι θα κάνεις. Κι αν δεν υπάρχουν στοιχεία, κατασκεύασε τα». Η λειτουργία της δικαιοσύνης είναι απολύτως σεβαστή. Περιμένουμε να δούμε στο τέλος της ημέρας, μόλις καταλήξει η δίκη στο ειδικό δικαστήριο, ποια θα είναι τα τελικά συμπεράσματα όλης αυτής της υπόθεσης».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, έχουν παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο. «Δεν μπορεί να το ξεπερνάμε αυτό. Και πέραν της πολιτικής διαφοροποίησης που δίνει σε εμάς το δικαίωμα και τη δυνατότητα να αναδεικνύουμε τις μεθοδεύσεις και τις σκοπιμότητες εκείνης της περιόδου, αυτό δεν είναι ευχάριστο για τη δημοκρατία μας. Δεν είναι ευχάριστο για τη συντεταγμένη πολιτεία. Δεν είναι ευχάριστο πολιτικά πρόσωπα να παραπέμπονται για παρεμβάσεις και για διάθεση αλλοίωσης βασικών δημοκρατικών λειτουργιών στη Δικαιοσύνη» είπε, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι μια Ελλάδα που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι όλοι οι τομείς του κυβερνητικού έργου, εξακολουθούν να υλοποιούνται και μάλιστα με τη συνέπεια και την ταχύτητα που απαιτούν και οι εξελίξεις, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Αυτό γίνεται σε ό,τι αφορά στα ενεργειακά, αυτό γίνεται σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, αυτό γίνεται σε ό,τι αφορά στην υγεία, αυτό γίνεται σε ό,τι αφορά στην εκπροσώπηση της χώρας στο εξωτερικό, αυτό γίνεται σε ό,τι αφορά στην πολιτική μας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Βρισκόμαστε σ' ένα κλίμα που ό,τι ήταν να ειπωθεί για τις εθνικές εκλογές, έχει ειπωθεί. Δεν έχω να προσθέσω ούτε κόμμα, ούτε τελεία» τόνισε.

Για την τουρκική προκλητικότητα ο κ. Οικονόμου είπε ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κ. Ερντογάν δεν διανοήθηκε ότι θα μπορούσε να διατυπώσει αυτούς τους ανυπόστατους και έωλους ισχυρισμούς, που δεν στέκουν πουθενά. «Ούτε για «γαλάζιες πατρίδες», ούτε για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ούτε για αμφισβητούμενες ζώνες στο Αιγαίο. Τίποτα. Διότι ήταν σαφές από τις επαφές, από τις επικοινωνίες που είχε, ότι όλη η δουλειά που έχει γίνει από την ελληνική εξωτερική πολιτική και τον Έλληνα πρωθυπουργό, όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει καταστήσει σαφές σε όλους πόσο αβάσιμοι, έωλοι και ανιστόρητοι είναι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας. Το δεύτερο -που δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο- είναι ότι μόλις γύρισε πίσω ο κ. Ερντογάν, το πρώτο πράγμα που θέλησε να κάνει είναι να πει ότι ευελπιστεί πως οι Έλληνες θα «μαυρίσουν» τον Μητσοτάκη. Προφανώς, διότι δεν είναι ευχαριστημένος με μια κυβέρνηση που δεν του επιτρέπει να διατυπώσει αυτούς τους ισχυρισμούς σε κανένα σοβαρό διεθνές πεδίο στο εξωτερικό. Γιατί είναι δυσαρεστημένος με μια κυβέρνηση που έχει αναδείξει ότι η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος, ο απόλυτος, αυτοσκοπός. Με μια κυβέρνηση η οποία έχει καταστήσει την Ελλάδα έναν πολύ σοβαρό παράγοντα σταθερότητας, όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» ανέφερε.

Σε ερώτηση για τις φωτιές αφού σημείωσε ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολο καλοκαίρι και ότι το τελευταίο διήμερο είχαμε 52 πυρκαγιές σε συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες ανέφερε «οι άνδρες και γυναίκες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όλος ο κόσμος που είναι επιφορτισμένος να αντιμετωπίζει αυτού του είδους τις φυσικές καταστροφές, έκανε σωστά τη δουλειά του και εξακολουθεί να βρίσκεται στο πεδίο. Αξιοποιώντας όλη τη δουλειά και προετοιμασία που έχει γίνει σε όλα τα επίπεδα το προηγούμενο διάστημα, έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμα για να περιορίσουμε τα χειρότερα».

«Έχει ενισχυθεί η πυροσβεστική και με μόνιμες προσλήψεις και με εθελοντές και με τους δασοκομάντος. Ένα από τα βασικότερα είναι ότι πολύ γρήγορα προμηθευτήκαμε περισσότερα και καταλληλότερα εναέρια μέσα, απ' ό,τι πέρυσι. Έγινε μια εκτεταμένη προσπάθεια καθαρισμού και δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών. Με βάση τους επιτελείς κι εκείνους που γνωρίζουν και οργάνωσαν και υλοποίησαν τον σχεδιασμό, η χώρα έχει προμηθευτεί ό,τι της είναι απαραίτητο και κυρίως αυτά που είναι πιο άμεσης και γρήγορης επέμβασης και μπορούν και κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους να είναι και έμφορτα με νερό, για να κάνουν άμεσες και γρήγορες ρίψεις» συμπλήρωσε.

Τέλος αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού σημείωσε ότι με εκείνη την επιλογή της πιο επιπόλαιας και ανεύθυνης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που γνώρισε ποτέ ο τόπος στη μεταπολίτευση, κινδυνέψαμε να βρεθούμε εκτός Ευρώπης και να παίξουμε το μέλλον της χώρας στα ζάρια πρόσθεσε, «αξίζει να θυμόμαστε τι μας οδήγησε στο δημοψήφισμα, τι διακινδυνευόταν με το δημοψήφισμα και ποια ήταν και η διαχείριση του δημοψηφίσματος από τους ίδιους τους εμπνευστές του. Κόστισε τεράστια ποσά, κόστισε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, έκλεισαν οι τράπεζες, διασύρθηκε η χώρα».

«Δεν μπορεί να μην θυμίσουμε τι τραβήξαμε και τι έγινε. Τον κίνδυνο να βρεθεί η χώρα μας εκτός Ευρώπης. Με βάση την απλή αναλογική που ήταν ένα ακόμα εργαλείο ενταγμένο στη λογική εκείνης της περιόδου, βλέπουμε ότι προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν ξανά εκείνο το μέτωπο. Η εναλλακτική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία το 2022 είναι η ανασυγκρότηση του μετώπου που κόντεψε να ρίξει τη χώρα εντελώς στα βράχια και εκτός ευρωπαϊκής ένωσης το 2015» είπε καταλήγοντας ο κ. Οικονόμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER