Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 16:06

«Φωτιές» ανάβει το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου (βίντεο)

Γράφτηκε από την
«Φωτιές» ανάβει το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου (βίντεο)


Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου

Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, μετά από σχετική δήλωση που έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

Συγκεκριμένα η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο είναι ανοικτή, είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη: «Το θέμα του εκλογικού νόμου είναι ανοικτό, εξαρτάται πρώτα από τον Πρωθυπουργό αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις αν θα συζητηθεί ουσιαστικά».

Ο Α. Τσίπρας θεωρεί πολύ πιθανόν η κυβέρνηση στην αδυναμία της να διαχειριστεί, όπως είπε τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των επιλογών της, να επισπεύσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, λέγοντας: «Αποτελεί όμως ταυτόχρονα και παραδοχή ήττας. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει επιλέξει να σκάψει το λάκκο όπου όπου στο τέλος θα πέσει μέσα ο ίδιος. Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δε πρέπει να κινηθεί με γνώμονα το κομματικό όφελος, αλλά με γνώμονα τις αρχές του.

Η συζήτηση για νέο εκλογικό νόμο αποτελεί εκτροπή, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση συνεχίζει τη θεσμικό ατόπημα και την εκτροπή με τη συζήτηση για νέο εκλογικό νόμο», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.

«Δεν μας αφορά η συγκυβέρνηση, δεν ήρθαμε να συγκυβερνήσουμε με κανέναν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέτυχαν», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Kαι τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επικρίνουν σφόδρα την κυβέρνηση για την ανακίνηση της συζήτησης.


Πηγή: ΕΡΤ

 

 

 


NEWSLETTER