Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 22:45

Βαρβιτσιώτης: Θέλουμε Ελλάδα ισχυρή και στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Γράφτηκε από την
Βαρβιτσιώτης: Θέλουμε Ελλάδα ισχυρή και στη σωστή πλευρά της ιστορίας

«Αν μάθαμε κάτι από την ιστορία μας είναι ότι απέναντι στις προκλήσεις, απέναντι στους εχθρούς, κάθε φορά που διχαστήκαμε χάσαμε και κάθε φορά που τους αντιμετωπίσαμε ενωμένοι, προτάσσοντας την εθνική μας σημαία κερδίσαμε».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, μιλώντας σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ελληνισμός του Πόντου» του νομικού-διεθνολόγου, καθηγητή Στρατιωτικών Σχολών Δρος Ιωάννη Σ. Παπαφλωράτου, στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου της Γλυφάδας.

Ειδικότερα, επισημαίνεται πως ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό βιβλίο, «πραγματικά τεκμηριωμένο, ευρύ και ουσιαστικό, που το έχει γράψει ένας νέος άνθρωπος», ο οποίος ασχολείται με την ιστορία του Πόντου εδώ και 20 χρόνια και φωτίζει πλευρές της γενοκτονίας των Ποντίων στο φόντο της επανάστασης των Νεότουρκων και της προσπάθειάς τους να μετατρέψουν την πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία σε σύγχρονο κράτος με τουρκική ταυτότητα, εκκαθαρίζοντας περιοχές με χριστιανικό στοιχείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε μάλιστα πως ένας από τους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο Εξωτερικών την επόμενη περίοδο είναι η ενίσχυση της μετάφρασης τέτοιων εκδόσεων σε γλώσσες όπως τα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Ιταλικά, αλλά και τα Τουρκικά και τα Αραβικά, ώστε τέτοιου είδους βιβλία να τοποθετηθούν στα ράφια των πανεπιστημίων και να γίνουν κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Κλείνοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε τον κ. Παπαφλωράτο για το πολύτιμο έργο του και κάλεσε «να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι δεν θέλουμε άλλες χαμένες πατρίδες αλλά θέλουμε πάντοτε η χώρα μας να είναι ισχυρή και να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις εκδόσεις «ΛΕΙΜΩΝ» και την Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η ΡΩΜΑΝΙΑ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER