Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 21:41

Μητσοτάκης: Σταθερά, τολμηρά, μπροστά για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μητσοτάκης: Σταθερά, τολμηρά, μπροστά για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία (βίντεο)

«Αισθάνομαι ικανοποίηση για το γεγονός ότι δικαιώθηκε στην κάλπη όχι απλά μία προεκλογική στρατηγική, αλλά μία στρατηγική τετραετίας. Νίκησε ο πραγματισμός και ο ρεαλισμός και ηττήθηκαν ο λαϊκισμός και τα ψέματα που έρχονταν από το παρελθόν. Ηττήθηκαν η τοξικότητα και η πόλωση και νίκησαν η ευπρέπεια και ο σοβαρός πολιτικός λόγος. Και ηττήθηκαν αυτοί οι οποίοι επιθυμούσαν να διχάσουν την κοινωνία και νίκησαν αυτοί που έβλεπαν και βλέπουν την Ελλάδα ενωμένη και νοιάζονται για την προκοπή της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του προς τους εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

«Πιστεύω ότι όλοι εισπράξαμε πολύ μεγάλη ικανοποίηση από το γεγονός ότι αυτή η πολύ μεγάλη νίκη επιτεύχθηκε με αποτελέσματα τα οποία ούτε μπορούσαμε καν, κάποιοι, να τα φανταστούμε: με επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας -και κατά κράτος- σε λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, με επικράτηση σε περιοχές, σε εκλογικές περιφέρειες, τις οποίες κάποιοι τις θεωρούσαν «κάστρα» της αντιπολίτευσης. Όλη η Ελλάδα «βάφτηκε» γαλάζια σε αυτές τις εκλογές» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση, δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση. «Αν κάποιοι άλλοι επιθυμούν να διαγωνίζονται για τα «πρωτεία» της αντιπολίτευσης, αυτή είναι μία μάχη που δεν μας αφορά, όπως δεν αφορά τελικά και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών» είπε.

Κάλεσε όλους να δώσουν αγώνα μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου σημειώνοντας ότι αντίπαλος της ΝΔ μπορεί να είναι ο εφησυχασμός, η ικανοποίηση της νίκης, η χαλάρωση.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι πολίτες στήριξαν την ΝΔ επειδή εμπιστεύτηκαν όχι μόνο τη διαχειριστική της ικανότητα αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά και πίστεψαν ότι έχει ένα όραμα για τη Ελλάδα της επόμενης μέρας.

«Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα των πολιτών. Οι πολίτες έχουν δυσκολίες, τις αναγνωρίζουμε. Θέλουμε να λύνουμε τα προβλήματά τους. Δεν μεταμορφώσαμε την Ελλάδα σε παράδεισο μέσα σε μια τετραετία. Δείξαμε, όμως, ότι έχουμε και κατανόηση των προβλημάτων και δυνατότητα να αποδείξουμε ότι μπορούμε αυτά τα προβλήματα να τα λύσουμε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ανέφερε «θα σας ζητήσω να επιμένουμε πολύ στον προγραμματικό μας λόγο. Ας αφήσουμε τις σκιαμαχίες με την αντιπολίτευση, στην αντιπολίτευση. Αρκετά θα τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει τα «πρωτεία» στην αντιπολίτευση. Επιμένω, αυτή είναι μία μάχη που εμάς δεν μας αφορά. Εμάς μας ενδιαφέρει να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης την οποία έχουμε ήδη οικοδομήσει με τους πολίτες και να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, για την αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER