Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 19:00

Αποτεφρώθηκε στη Ριτσώνα η σορός του Θεόδωρου Πάγκαλου (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ύστερα από επιθυμία του.

Σε στενό οικογενειακό κύκλο πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή (2/6), στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας η αποτέφρωση της σορού του Θεόδωρου Πάγκαλου, που πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 85 ετών.

Η αποτέφρωση ήταν επιθυμία του ίδιου όπως είχε ανακοινώσει η οικογένειά του, η οποία με τη σειρά της είχε ευχαριστήσει με δημόσια ανάρτηση και παρακαλούσε αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το έργο ιδρυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ακούστηκαν τα αγαπημένα του τραγούδια, ενώ φωτογραφίες του προβάλλονταν στη μεγάλη οθόνη. Σύμφωνα με την επιθυμία του, το τραγούδι με το οποίο τον αποχαιρέτησαν ήταν το «Δυο πόρτες έχει η ζωή (Το τελευταίο βράδυ μου)» του Στέλιου Καζαντζίδη.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Χρήστος Γεραρής, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και συμμαθητής του, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και ο γιος του Ανδρέας. Τον τελευταίο επικήδειο εκφώνησε ο Κώστας Μήτσης, επί 9 χρόνια γραμματέας του, ο άνθρωπος που τον φρόντιζε ως το τέλος και στον οποίο είχε εκφράσει την επιθυμία του να ακουστεί το συγκεκριμένο τραγούδι του Καζαντζίδη, όταν έβλεπαν μαζί την ταινία "Ευτυχία" που αφορούσε τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και σε κάποια στιγμή ακούστηκε αυτό το τραγούδι.

Εκ μέρους της διοίκησης του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, ο πρόεδρος του κ. Αντώνης Αλακιώτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, αναφέροντας ότι ο εκλιπών ήταν επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης και ότι από το 2003 συνυπέγραψε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για το δικαίωμα της αποτέφρωσης στην Ελλάδα. "Ήταν πάντα δίπλα μας στον μακροχρόνιο αγώνα μας για ένα Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών" είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Αλακιώτης.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν μέλη του πολιτικού κόσμου, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η Λίνα Μενδώνη, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η Σοφία Ζαχαράκη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Γιάννης Σγουρός, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Χρίστος Βερελής, δημοσιογράφοι όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης, η Έλλη Στάη, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο Τάσος Τέλλογλου, ο Βασίλης Χιώτης, επίσης η Γιάννα Αγγελοπούλου, η Ελένη Κόκκαλη και πολλοί άλλοι.

 

Πηγή: news247.gr