Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 18:08

Σπαρτιάτες: Ποιο είναι το κόμμα που στηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης

Γράφτηκε από την

Ποιο είναι το κόμμα Σπαρτιάτες που ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης στις εκλογές. Η παρουσία του στον ακροδεξιό χώρο και οι συνεργασίες του.

Ο«Δούρειος Ίππος» που αναζητούσε και προφανώς προετοίμαζε εδώ και εβδομάδες ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης, βρέθηκε, με τον ίδιο να επιζητά το «άρμα» που θα τον φέρει εκ νέου στο πολιτικό προσκήνιο αλλά και στην πόρτα της Βουλής. Έστω και αν τυπικά δεν μπορεί να την περάσει. Το κόμμα «Σπαρτιάτες» ήταν εκείνο που άνοιξε την αγκαλιά του για να υποδεχθεί τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση, Κασιδιάρη, αλλά και το... ρεύμα που φαίνεται να έχει στα ακροδεξιά ακροατήρια.

Ο συγκεκριμένος πολιτικός σχηματισμός, που με απόφαση του Αρείου Πάγου μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, μπορεί να φαντάζει «άγνωστος» στο ευρύ κοινό, δεν συμβαίνει το ίδιο και στον εθνικιστικό και ακροδεξιό χώρο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κόμμα που μετά την ίδρυσή του το 2017 προσπάθησε να πάρει όσο χώρο του αναλογούσε μετά από τη «διάλυση» της Χρυσής Αυγής, ενώ κατά καιρούς συμμετείχε σε διαφόρους σχηματισμούς αποτελώντας πολλές φορές διαμέρισμα των ακροδεξιών πολυκατοικιών που ωστόσο δεν μακροημέρευσαν.

Το «δίκτυο κοινωνικής δράσης και αλληλεγγύης με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα» τον Δεκέμβριο του 2017. Από τότε έχει παρουσία στα social media και ιδιαίτερα στο Youtube με τις εκπομπές που μαγνητοσκοπεί ή παρουσιάζει ο ιδρυτής του, ενώ από την πρώτη στιγμή έχει τοποθετηθεί στην «λαϊκή πατριωτική Δεξιά» εκφράζοντας (όπως αναφέρει στο μοναδικό κείμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του) «το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, είμαστε θεματοφύλακες των πατροπαράδοτων αρχών και αξιών του Ελληνισμού, και τιμάμε τις παραδόσεις μας που σήμερα εκλείπουν από την δημόσια ζωή της χώρας».

Περισσότερα στο www.reader.gr