Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 21:23

Απόβαση στη Νορμανδία 2019: «Αγκαζέ» με Ελισάβετ, Μέρκελ και Μελάνια ο Προκόπης Παυλόπουλος

Απόβαση στη Νορμανδία 2019: «Αγκαζέ» με Ελισάβετ, Μέρκελ και Μελάνια ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στην πρώτη γραμμή, πέντε χρόνια πριν (στα 75 χρόνια από την απόβαση της Νορμανδίας) ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ήταν 5 Ιουνίου 2019, όταν την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Προκόπης Παυλόπουλος στην τελετή των 75 ετών από την απόβαση της Νορμανδίας.

Οπως αναφέρει το dnews.gr o κ. Παυλόπουλος κάθισε στην πρώτη σειρά των επισήμων, έχοντας διπλά του από τη δεξιά πλευρά την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, ενώ παραδίπλα βρίσκονταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ αριστερά του καθόταν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Τότε αναφερόμενος στις σημερινές απειλές και στους εχθρούς για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παρεμποδίσουν την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, δεν θα τους επιτρέψουμε να απειλήσουν την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό». Παράλληλα, χαρακτήρισε ιστορική από κάθε άποψη, την επιχείρηση της Απόβασης στη Νορμανδία, σημειώνοντας ότι ήταν έργο της στενής συνεργασίας των διψασμένων για ελευθερία και Δημοκρατία λαών της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Αυτή η συνεργασία είναι επίκαιρη και αναγκαία, αν αναλογισθούμε τι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη. Μέσω αυτής πρέπει, για μιαν ακόμη φορά, να υπερασπισθούμε, σε όλο τον κόσμο, την ειρήνη, την ελευθερία και την Δημοκρατία. Και κάθε μια πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτό το ιστορικό χρέος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: