Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 13:11

Λιβάνιος: Eπιτάχυνση των προσλήψεων από το ΑΣΕΠ και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες στο Δημόσιο (Βίντεο)

Λιβάνιος: Eπιτάχυνση των προσλήψεων από το ΑΣΕΠ και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες στο Δημόσιο (Βίντεο)

Στα πολιτικά συμπεράσματα των ευρωεκλογών αλλά και στα επόμενα βήματα του κυβερνητικού έργου, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6».

Ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε ότι «χρειάζεται σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη, προκειμένου να καταλήξει στα σωστά συμπεράσματα, να ερμηνεύσει το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός. Τρία είναι τα βασικότερα στοιχεία που φαίνονται. Το πρώτο είναι ότι ο κόσμος είχε κουραστεί από τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις το 2023 και παραδοσιακή οι ευρωεκλογές είχαν χαμηλότερη συμμετοχή και τώρα είχαμε τη χαμηλότερη συμμετοχή σε εκλογική αναμέτρηση από τη μεταπολίτευση. Και αυτοί που πήγαν να ψηφίσουν και αυτοί που δεν πήγαν, έστειλαν το μήνυμά τους.

Προφανώς ήταν μία ψήφος απαιτήσεων, οι πολίτες δικαιολογημένα έχουν υψηλές απαιτήσεις από την κυβέρνηση και περιμένουν η κυβέρνηση να δουλέψει σκληρά, προκειμένου να προχωρήσει και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά και το τρίτο και σημαντικότερο, να ασχοληθεί σοβαρά και με την καθημερινότητα του κάθε πολίτη, προκειμένου να αρθούν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του ζωή.

Όλα τα κόμματα έχουν να μάθουν κάτι από το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, η ΝΔ συγκέντρωσε ένα ποσοστό κάτω από τον πήχη που είχε θέσει, έχασε περίπου ένα εκατομμύριο ψήφους, από τους οποίους το μεγαλύτερο μέρος κινήθηκε προς την αποχή, αλλά είχε και διαρροές προς τα κόμματα που βρίσκονται στα αριστερότερα, αλλά και στα δεξιότερά της και είναι υποχρέωσή μας να εργαστούμε όλοι χωρίς ψευδεπίγραφες ταμπέλες, προκειμένου να λύσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες».

Για τον «επαναπατρισμό» ψήφων, ειδικά από όσους απείχαν, δήλωσε: «Κατά τη γνώμη μου η εμπιστοσύνη κανενός πολίτη δεν πρέπει να θεωρείτε δεδομένη. Άρα πρέπει να εργαστούμε για όλους και γι’ αυτούς που μας επέλεξαν στην κάλπη των ευρωεκλογών και γι’ αυτούς που απείχαν και γι’ αυτούς που επέλεξαν κάποιο άλλο κόμμα, προκειμένου να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους.

Χθες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο ήταν ξεκάθαρος, ότι έχουμε μπροστά μας χρόνο για να εργαστούμε σκληρά και να λύσουμε τα προβλήματα, χωρίς τα προβλήματα αυτά να μπαίνουν σε ταμπέλες αν είναι αριστερές στροφές, δεξιές στροφές ή κεντρώες στροφές. Δεν είναι αριστερή στροφή για παράδειγμα να φτιάξεις ένα καλύτερο δημόσιο, το οποίο θα εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα τον πολίτη. Δεν είναι δεξιά στροφή να έχεις ασφάλεια στις γειτονιές και να μπορούν οι πολίτες να ζουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, όπως δεν είναι κεντρώο στροφή να έχεις ένα κοινωνικό κράτος το οποίο θα στηρίζει τους πιο αδύναμους.

Και προφανώς και τα άλλα ζητήματα, όπως είναι η ακρίβεια κλπ που δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο. Όλα αυτά λοιπόν έχουν μελετηθεί, έχουν συνεκτιμηθεί και θα κάνουμε το παν όλοι μας, με πιο γρήγορα βήματα για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, πάλι στις εκλογές που θα γίνουν σε τρία χρόνια».

Ακολούθως τόνισε πως: «η κυβέρνηση έχει μία ισχυρή πλειοψηφία, νωπή εντολή, ένα χρόνο πριν την έλαβε, μάλιστα σε δύο διαδοχικές αναμετρήσεις και με μία αξιοσημείωτη διαφορά και με το δεύτερο κόμμα, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα. Κάθε πρωί των εκλογών οι κάλπες σε όλη η χώρα είναι άδειες. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένα, καμία ψήφος δεδομένη. Η βάση της κυβέρνησης είναι συμπαγής, είναι οι 158 βουλευτές και ο εχθρός δεν είναι το Α’ κόμμα ή το Β’ κόμμα, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».