Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 21:00

«Morus»: Περιοδική έκθεση στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί

«Morus»: Περιοδική έκθεση στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, από την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, την περιοδική έκθεση «Morus», στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Η μουριά, ιερό δέντρο του Σουφλίου, αποτελεί την έμπνευση για την έκθεση «Morus», η οποία επιχειρεί διάλογο ανάμεσα στην καταγεγραμμένη ιστορία και στις προφορικές αφηγήσεις για το μετάξι. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η εικαστική ομάδα «Morus project» προσεγγίζει τις καλλιτεχνικές, κοινωνικές, ιστορικές και οικολογικές διαστάσεις του μεταξιού, ξεκινώντας από την οικιακή σηροτροφία, από τη δημιουργία της κλωστής μέχρι και την ύφανση.

Σε άμεση συνομιλία με τα εκθέματα του Μουσείου Μετάξης, τα επιλεγμένα έργα των εικαστικών Hanna Norrna, Ειρήνη Γκόνου και Κλεοπάτρα Τσαλή αναδεικνύουν στοιχεία του υλικού πολιτισμού της περιοχής, όπως η αρχιτεκτονική και οι ενδυματολογικές επιλογές των κατοίκων, αλλά και στοιχεία που συνθέτουν την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Τα έργα της περιοδικής έκθεσης παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι του 2023 στην γκαλερί Apoteket, στο νησί Gotland της Σουηδίας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2024.