Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 11:30

Ελληνας ερευνητής της διασποράς, εκλέχτηκε μέλος στην Εθνική Ακαδημία Εφευρετών των ΗΠΑ

Γράφτηκε από την
Ελληνας ερευνητής της διασποράς, εκλέχτηκε μέλος στην Εθνική Ακαδημία Εφευρετών των ΗΠΑ

Η Εθνική Ακαδημία Εφευρετών (NAI) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι άλλοι 83 υψηλού επιπέδου ερευνητές επιλέχθηκαν να γίνουν μέλη της το 2022. Μεταξύ αυτών, είναι ένας ακόμη Έλληνας της διασποράς, ο καθηγητής Σταύρος Γεωργακόπουλος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα στο Μαϊάμι.

Ο Σ. Γεωργακόπουλος σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας (1996) και έκανε μεταπτυχιακά στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα (1998), από όπου πήρε και το διδακτορικό του (2011) στον τομέα των ηλεκτρολόγων μηχανικών. Η ειδικότητα του είναι οι ψηφιακές και ασύρματες επικοινωνίες, στις οποίες έχει διακριθεί για τις καινοτομίες του.

Η αμερικανική Εθνική Ακαδημία Εφευρετών περιλαμβάνει μερικούς από τους σημαντικότερους εφευρέτες στον κόσμο. Επιλέγει στις τάξεις της μηχανικούς και άλλους ερευνητές που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν καινοτομικό πνεύμα, κατοχυρώνουν πατέντες και παράγουν τεχνολογίες με πραγματικό όφελος για την οικονομία και την κοινωνία. Η εισδοχή των νέων μελών - που κάθε φορά επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια από επιτροπή ειδικών που θεωρούνται πρωτοπόροι στο κάθε πεδίο - θα γίνει τον Ιούνιο με τελετή στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

ΑΠΕ


NEWSLETTER