Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 11:30

Μίδας, η γάτα από την Τουρκία με τα τέσσερα αυτιά που έγινε viral (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μίδας, η γάτα από την Τουρκία με τα τέσσερα αυτιά που έγινε viral (Βίντεο)

Ο Μίδας γεννήθηκε με δύο σειρές αυτιά και ένα ελαττωματικό σαγόνι λόγω γενετικής μετάλλαξης, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την τεσσάρων μηνών γάτα από την Τουρκία, να γίνει viral.

Η νεαρή γάτα γεννήθηκε σε μια αυλή στην Άγκυρα μαζί με πέντε αδέρφια και αργότερα υιοθετήθηκε από την Canis Dosemeci και την οικογένειά της, αναφέρει το reuters.com.

Είπαν ότι ερωτεύτηκαν τον Μίδα με την πρώτη ματιά και ήθελαν να τον πάρουν, ανησυχώντας ότι οι πιθανότητές να βρει σπίτι θα ήταν λίγες λόγω της μοναδικότητάς του.

«Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να αγοράσουμε μια γάτα, απλώς θέλαμε να σώσουμε μια γάτα από το δρόμο και θέλαμε να την υιοθετήσουμε», είπε η Canis Dosemeci, που έχει ακόμα δύο Golden Retriever, τον Zeyno και τη Suzi.

Ο Μίδας, του οποίου το όνομα προέρχεται από τον μυθολογικό βασιλιά της Φρυγίας, που είχε αυτιά γαϊδουριού αλλά μπορούσε να μετατρέψει ό,τι άγγιζε σε χρυσό, απέκτησε φήμη στο διαδίκτυο με αναρτήσεις στα social media για την καθημερινότητά του με τα δύο σκυλιά.

Αν και η εμφάνιση του μπορεί να είναι ασυνήθιστη, τα τέσσερα αυτιά του δεν επηρεάζουν την υγεία ή την ακοή του, σύμφωνα με τον κτηνίατρό του Resat Nuri Aslan. Αυτό που κάνει τον Μίδα ξεχωριστό ωστόσο, είναι ότι και τα τέσσερα αυτιά του συνδέονται με τον ακουστικό πόρο.

Η Dosemeci είπε ότι ελπίζει πως η δημοτικότητά του μπορεί να πείσει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν κατοικίδια αντί να τα αγοράζουν από καταστήματα.

«Οι άνθρωποι μένουν έκπληκτοι και δεν μπορούν να το πιστέψουν. Όλοι θέλουν να έρθουν να δουν τη γάτα ή θέλουν φωτογραφίες. Κάποιοι τη βρίσκουν επίσης τρομακτική, αλλά γενικά οι άνθρωποι τη θεωρούν συμπαθητική» είπε η ιδιοκτήτριά της.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Cjkb0D91e6o}


NEWSLETTER