Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 11:12

Άνγκελα Μέρκελ: Μειώνεται η δημοτικότητα του κόμματός της λόγω κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Άνγκελα Μέρκελ: Μειώνεται η δημοτικότητα του κόμματός της λόγω κορονοϊού


Στο 32% βλέπει τα ποσοστά της να πέφτουν η Γερμανίδα καγκελάριος


Οι επικρίσεις για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού φαίνεται πως είναι ο βασικός λόγος που οι συντηρητικοί της Άνγκελα Μέρκελ οπισθοχωρούν στο 32% στις προθέσεις ψήφου, δηλαδή σε ποσοστό μικρότερο απ' αυτό που είχαν συγκεντρώσει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (32,9%), σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε.

Πρόκειται για μια πτώση κατά δύο μονάδες μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς και για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει πέσει εδώ κι έναν χρόνο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου και η σύμμαχός της Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας, όπως τονίζει η έρευνα αυτή που πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα Bild.

Οι Γερμανοί συντηρητικοί είχαν φθάσει σχεδόν στο 40% των προθέσεων ψήφου την άνοιξη του 2020, σε μια στιγμή που η Γερμανία θεωρούνταν ο καλός μαθητής της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της Covid-19. Αυτοί που επωφελούνται είναι οι επικριτές των περιορισμών που εξακολουθούν να επιβάλλονται στον πληθυσμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας: η άκρα δεξιά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), που φθάνει το 10%, και το Ελεύθερο Δημοκρτικό Κόμμα (FDP), που βρίσκεται στο 9%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Πρόκειται για ένα πολύ κακό νέο για την καγκελάριο, το οποίο έρχεται σε απόσταση μιας εβδομάδας από δύο περιφερειακές εκλογές που θα αποτελέσουν τεστ στη Γερμανία, στη Βάδη - Βυρτεμβέργη και στη Ρηνανία-Παλατινάτο, αλλά κυρίως ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ethnos.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER