Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 11:58

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε 2 μεσσηνιακά εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε 2 μεσσηνιακά εστιατόρια

Φωτογραφία: athinorama.gr

Δύο εστιατόρια της Μεσσηνίας απέσπασαν φέτος Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Πρόκειται για το Anama στη Γιάλοβα με βαθμολογία 15/20 και το Kooc Secrets στην Πύλο με 14,75/20, τα οποία εκπροσώπησαν όχι μόνο τη Μεσσηνία στην τελική κατάταξη αλλά ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Πρόκειται για τα βραβεία που δίνει κάθε χρόνο το περιοδικό Αθηνόραμα, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τους Χρυσούς Σκούφους 2024 που απονεμήθηκαν στην Αθήνα, βραβεία που δημιουργήθηκαν με όραμα την ώθηση των δημιουργών της εθνικής γαστρονομίας προς την κορυφή, για να βρεθεί η ελληνική κουζίνα στη θέση που της αξίζει ανάμεσα στις άλλες εθνικές κουζίνες που διαπρέπουν παγκοσμίως. Μάλιστα, η γευσιγνωστική επιτροπή του θεσμού αυστηροποίησε τη βάση της βράβευσης, διαμορφώνοντάς τη στο 14,50/20.

Συνολικά, 85 εστιατόρια βραβεύτηκαν στην τελετή που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, με τις Κυκλάδες και τη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία - Θράκη) να συγκεντρώνουν τις περισσότερες διακρίσεις, έχοντας για φέτος 25 και 24 βραβευμένα εστιατόρια, αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα εστιατόρια της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, η βάση βράβευσης παρέμεινε στο 14/20, στηρίζοντας την αφοσίωσή τους στις κλασικές αξίες της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από εμβληματικές και τοπικές σπεσιαλιτέ.

Υπενθυμίζεται πως το Anama βραβεύτηκε πρόσφατα με «Χρυσό σκούφο», ενώ το “Kooc Secrets” απέσπασε την τιμητική διάκριση "Top Notch".