Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 12:15

«Σκοντάφτοντας σε ανοιχτά σύνορα - Η ελληνική λογοτεχνία στους σημερινούς καιρούς» - Εκδήλωση σήμερα στην Καλαμάτα

«Σκοντάφτοντας σε ανοιχτά σύνορα - Η ελληνική λογοτεχνία στους σημερινούς καιρούς» - Εκδήλωση σήμερα στην Καλαμάτα

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Σκοντάφτοντας σε ανοιχτά σύνορα - Η ελληνική λογοτεχνία στους σημερινούς καιρούς» θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Καλαμάτας και τη Κ.Ε. Φάρις σήμερα στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η εξέλιξη, η παρουσία και οι προκλήσεις της Ελληνικής λογοτεχνίας στον καιρό της εικονικής πραγματικότητας και της τεχνολογικής υπερεκρήξεως.

Αφορμή για τον προβληματισμό αυτό, αποτελεί η συζήτηση των Δημοσθένη Κούρτοβικ και Κώστα Κατσουλάρη, η οποία θα δημιουργήσει ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, εγκιβωτισμένο στο βιβλίο το οποίο τον περιέχει, με τον τίτλο «Σκοντάφτοντας σε ανοιχτά σύνορα». Πρόκειται για μια συζήτηση για τα ορατά και αόρατα σύνορα της λογοτεχνίας, για την ελληνική ιδιοπροσωπεία και τις αντανακλάσεις της, για το επίπεδο και τα όρια της κριτικής λειτουργίας και για την ανάγνωση στην πατρίδα μας σήμερα. Ένας συμπροβληματισμός ενός δοκιμασμένου επί δεκαετίες στην κριτική ανθρώπου (ο Δημοσθένης Κούρτοβικ υπήρξε επί δεκαετίες κριτικός βιβλίου στην εφημερίδα «Τα Νέα», και σε πολλά λογοτεχνικά έντυπα) και ενός δόκιμου σύγχρονου νεώτερου πεζογράφου και μεταφραστή, του Κώστα Κατσουλάρη, διευθυντή της ιστοσελίδας για το βιβλίο BOOKPRESS.