Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 10:46

Τραγωδία σε γάμο στην Ινδία: Δεκατρείς νεκροί μετά από πτώση σε πηγάδι

 

Δεκατρείς γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν μετά από πτώση τους σε πηγάδι κατά την διάρκεια ενός γάμου στην Ινδία.


Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσαν μέσα σε ένα πηγάδι κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Uttar Pradesh.

Η αστυνομία, όπως αναφέρει το BBC, δήλωσε πως ανάμεσα στα θύματα ήταν και παιδιά. Τα θύματα κάθονταν πάνω σε μια μεταλλική πλάκα που κάλυπτε το πηγάδι όταν ξαφνικά κατέρρευσε.

Όταν η πλάκα έσπασε, οι καλεσμένοι έτρεξαν να σώσουν τα θύματα και τα μετέφεραν σε ένα κοντινό νοσοκομείο. Έντεκα από αυτούς 11 δηλώθηκαν αμέσως νεκροί, ενώ άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της περιοχής, το πηγάδι ήταν παλιό και δεν κατέστη δυνατό να αντέξει το βάρος τόσων καθήμενων. «Τα θύματα έπεσαν και καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια» σημείωσε.

<iframe width="660" height="371" src="https://www.youtube.com/embed/6MnKjUhf1tc" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


Για «σπαρακτικό δυστύχημα» έκανε λόγο ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι. «Η τοπική διοίκηση συμμετέχει με την κάθε δυνατή βοήθεια» διεμήνυσε μέσω Twitter.

Η τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τελετής «χαλντί», στην οποία συγγενείς απλώνουν πάστα κουρκουμά στα πρόσωπα της νύφης και του γαμπρού ως ένδειξη ευημερίας.

Πηγή: news247