Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 21:47

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ναυάγιο στην Πύλο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ναυάγιο στην Πύλο

 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό της Καλαμάτας, την Τρίτη 21 Μαΐου, στις 9 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια.

“Την ημέρα που δικάζονται οι 9 συλληφθέντες, ως υπεύθυνοι του ναυαγίου στην Πύλο, το οποίο κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, ανάμεσα τους μανάδες και μικρά παιδιά”, αναφέρει το συνδικάτο και σημειώνει: “Αυξάνοντας έτσι τον αριθμό με πνιγμένους ανθρώπους στα νερά της Μεσογείου και μεγαλώνοντας παράλληλα τον αριθμό σε απώλειες ανθρώπινων ζωών, από τα εγκλήματα και τους πολέμους που δημιουργεί και συντηρεί το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρωταγωνιστές και συνενόχους τα κράτη μέλη της. Όλοι αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι ΝΑΤΟ - Ε.Ε. και η πολιτική που ακολουθούν στηριζόμενοι από τις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά.

Καλούμε τον λαό της Καλαμάτας ανεξαρτήτου ηλικίας να συμμετέχει στη συγκέντρωση - διαμαρτυρία την Τρίτη 21 Μάη, για να δυναμώσει η φωνή μας και η φωνή των λαών συνολικότερα, ενάντια σε αυτή την πολιτική που γεννάει πόλεμο - φτώχεια – φασισμό. Όλοι μαζί να πιέσουμε και να απαιτήσουμε την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων που οδήγησαν σε αυτό το έγκλημα και τη δικαστική καταδίκη των πραγματικών ενόχων”.